17 Αυγ 2017

Με 3-1 καθάρισε ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την ψυχρολουσία του 0-1 στο 21’ και με τρεις κεφαλιές (η μία έφερε πέναλτι-γκολ) κατάφερε να πάρει σαφές προβάδισμα πρόκρισης
κερδίζοντας με 3-1 την Έστερσουντ στην "καυτή" Τούμπα. Γκολάρες από Μάτος, Πρίγιοβιτς. Ψυχή ζήτησε πριν το παιχνίδι με την Εστερσουντ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ψυχή κατέθεσαν οι παίκτες του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Δικέφαλος, αν και βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση στα μισά του πρώτου μέρους, όταν η άμυνά το έκανε δώρο ένα πέναλτι-γκολ στους Σουηδούς, κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας να πάρει νίκη με δύο γκολ διαφορά (3-1) και να πάει ως καθαρό φαβορί στη ρεβάνς της Σουηδίας την άλλη Πέμπτη.
Οι γηπεδούχοι είχαν συντριπτική κατοχή μπάλας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και ειδικά στο δεύτερο μέρος κυριάρχησαν πλήρως έναντι των αντιπάλων τους, πετυχαίοντας μία νίκη που θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Κλειδί για τον ΠΑΟΚ οι επιδόσεις του στον αέρα, καθώς τα δύο ρώτα γκολ ήρθαν με φανταστικές κεφαλιές των Μάτος και Πρίγιοβιτς, ενώ και το γκολ το πέναλτι από το οποίο ο Σέρβος έκανε το 3-1 ήρθε από φοβερή ατομική ενέργεια και κεφαλιά του Ενρίκε πάνω στον οποίο έπεσε ο τερματοφύλακας της Έστερσουντ Κεϊτά.
Περίπου 20.000 οπαδοί των γηπεδούχων χειροκρότησαν στο φινάλε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και τον Ραζβάν Λουτσέσκου που στο ντεμπούτο του πιστώνεται ένα πολύ καλό κοουτσάρισμα στη διάρκεια του αγώνα. 

Η φάση του αγώνα

Χωρίς δεύτερη σκέψη, το γκολ του Λέο Μάτος είναι μία φάση που θέλεις να βλέπεις και να ξαναβλέπεις. Η σέντρα του Τσίμιροτ βγαλμένη με διαβήτη και το άλμα του Βραζιλιάνου με την κεφαλιά που ακολούθησε από αυτά που πρέπει να διδάσκονται στις Ακαδημίες.

Ο διαιτητής

Ο Ολλανδός Νιχάους είχε δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί και στις περισσότερες (με κυριότερη αυτή του πέναλτι) τα κατάφερε σωστά. Ένα-δυο λάθη σε φάσεις οφσάιντ προήλθαν από λάθος υποδείξεις των βοηθών του και η απορία μας είναι γιατί η UEFA δεν εφαρμόζει και στις προκριματικές φάσεις των διοργανώσεων της το μέτρο των επιπρόσθετων. 

Ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης

Ο Τζάλμα Κάμπος αξίζει να πάρει αυτόν τον τίτλο. Ο Ανγκολέζος ήταν ο πιο δραστήριος και μαχητικός παίκτης του ΠΑΟΚ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ έβγαλε και καταπληκτική ασίστ στον Πρίγιοβιτς στη φάση του δεύτερου γκολ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη