1 Αυγ 2017

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ 9,5 ΡΙΧΤΕΡ

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέταση για το περιεχόμενο δημοσιεύματος που έκανε λόγο για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Κρήτη διέταξε χθες Δευτέρα ο εισαγγελέας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας.

Με βάση την παραγγελία την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ξεκινά την αναζήτηση της ταυτότητας του διαχειριστή και των στοιχείων της ιστοσελίδας στην οποία δημοσιεύτηκε η είδηση για σεισμό 9,5 Ρίχτερ στην Κρήτη.
Το «ρεπορτάζ» για τον σεισμό των 9.5 Ρίχτερ κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες προκαλώντας πανικό στους κατοίκους της Κρήτης. Σε αυτό αναφερόταν και ο όνομα του προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμιου Λέκκα και ότι έχει κάνει σχετική μελέτη σε συνεργασία με έναν Λιθουανό σεισμολόγο ονόματι James Roguard.
Από την πλευρά του κ. Λέκκας διαχώρισε απευθείας τη θέση του κάνοντας λόγιο για άθλιο δημοσίευμα εναντίον του κοινωνικού συνόλου το οποίο παραβιάζει την επιστημονική του οντότητα και διαδρομή, ενώ τόνισε ότι ουδέποτε έχει συνεργαστεί με τον εν λόγω Λιθουανό σεισμολόγο.
Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί σεισμός τέτοιου μεγέθους στην Ελλάδα, καθώς, όπως εξήγησε, οι τεκτονικές πλάκες στην χώρα δεν δίνουν τέτοια μεγέθη.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη