1 Αυγ 2017

ΕΝΟΧΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ


Ένοχος ζήτησε να κηρυχθεί ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας. Σήμερα αναμένεται η απόφαση.

«Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους. Παρέβη τον σεβασμό στον νόμο και στην ομάδα, στη συλλογικότητα», είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας.
Το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για το οποίο κατηγορείται ο Α. Γεωργίου αφορά ακόμη στο γεγονός ότι διατήρησε παράλληλα με τη θέση του στην ΕΛΣΤΑΤ και αυτή του μέλους στο ΔΝΤ. Ο εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε ότι βάσει του ιδρυτικού της νόμου το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ έπρεπε να συνεδριάζει μία φορά το μήνα και ο πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις.
Απαντώντας στο επιχείρημα του Ανδρέα Γεωργίου ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ είχε υποκλέψει τα email του ο εισαγγελικός λειτουργός στην αγόρευσή του ότι ο κατηγορούμενος όφειλε να βρίσκεται πάνω από κάθε προσωπική διαφορά. «Θα μπορούσε αν ήθελε να υποβάλει αίτηση εξαίρεσης του αντιπροέδρου», είπε χαρακτηριστικά.
«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται», είπε ο εισαγγελέας, διερωτώμενος εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλεγεί για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εάν είχε αποκαλύψει την παραμονή του και στο ΔΝΤ για διάστημα μερικών μηνών.
Την πρόταση υποδέχθηκε το ακροατήριο με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάς!». Η δίκη διεξάγεται και πάλι σε φορτισμένο κλίμα, με το ακροατήριο να διακόπτει συνέχεια τη διαδικασία και την πρόεδρο να ζητεί την κράτηση μιας γυναίκας εκ των παρευρισκομένων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη