24 Αυγ 2017

Τρομο-θωρακίζονται Ισπανία και Ιταλία για νέες επιθέσεις

Αυξημένες αστυνομικές περιπολίες και οδοφράγματα για να προστατευτούν οι πόλεις, χωρίς όμως να στρατιωτικοποιηθούν
Ενισχύεται η αστυνομική παρουσία σε τουριστικά σημεία της Βαρκελώνης, μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας, ενώ αυξημένα μέτρα ασφαλείας – με αντιτρομοκρατική… αρχιτεκτονική- έχουν πάρει και πολλές πόλεις της Ιταλίας.Στη Βαρκελώνη, η Σαγράδα Φαμίλια είναι ένα από τα πρώτα σημεία όπου η αστυνομική παρουσία ενισχύθηκε άμεσα καθώς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο τζιχαντιστικός πυρήνας σκόπευε αρχικά να τοποθετήσει βόμβες σε μνημεία της πόλης.
Για τον σκοπό αυτό η καταλανική αστυνομία, η Mossos d'Esquadra, ενισχύει τις περιπολίες της στους δρόμους κατά 10-20%.
Θα ενισχυθούν επίσης τα μέτρα στο αεροδρόμιο και τους σιδηροδρομικούς και λεωφορειακούς σταθμούς, στις τουριστικές περιοχές και σε εκδηλώσεις όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη, για παράδειγμα στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, σε συναυλίες ή σε διαδηλώσεις.
Αποφασίστηκε απίσης ότι θα δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα κρίνει κατά πόσο είναι αναγκαία η τοποθέτηση φραγμάτων για να εμποδίζονται τα αυτοκίνητα να περάσουν σε πολυσύχναστα σημεία, είπε η δήμαρχος.
Στην Ιταλία - μετά τις απειλές που εκτόξευσε το ΙΚ κατά της χώρας, όπως και για τις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις - εξετάζεται η προσφυγή σε μία... αρχιτεκτονική της τρομοκρατίας, που θα αφορά κατά κύριο λογο τους δημόσιους χώρους και την κοινωνική συναναστροφή των πολιτών. Τα ιστορικά κέντρα, τις πλατείες, τους πεζοδρόμους.
Στο Μιλάνο ήδη έχουν τοποθετηθεί εμπόδια στους δευτερεύοντες δρόμους πρόσβασης πλάι στην διάσημη Στοά Βιττόριο Εμμανουέλε. Αλλά τέτοιου είδους φράκτες σχεδιάζεται να τοποθετηθούν στον παραλιακό περίπατο της Όστια, του Ρίμινι, του Άντσιο, στο Νεττούνο, ή την Πεσκάρα.
Προστατευτικά τειχία για την πρόσκρουση αυτοκινήτων έχουν παραγγελθεί για τη Φεράρα, τη Σαβόνα, την Πίζα και το Τορίνο.
Στη Ρώμη, στην οδό Κοντσιλιατσιόνε τα εμπόδια έχουν τοποθετηθεί προ πολλών εβδομάδων, ενώ μεγάλες ζαρντινιέρες έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της νευραλγικής, κεντρικής, οδού Βια ντελ Κόρσο.
Στόχος είναι να θωρακισθούν οι πόλεις, χωρίς όμως να στρατιωτικοποιηθούν: αυτές είναι οι εντολές από το υπουργείο Εσωτερικών.




 .news.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη