1 Αυγ 2017

Βαρουφάκης: Λάμπρο, ήμουν ο μόνος στην κυβέρνηση που ήθελε μάχη

Νέα συνέντευξη από τον τέως υπουργό Οικονομικών της χώρας

 Συνέντευξη με νέες αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Αφορμή για τη συνέντευξη αποτελούν το καινούριο βιβλίο, αλλά και η πολιτική κίνηση του πρώην υπουργού Οικονομικών. Όπως επισημαίνεται, ο Γιάννης Βαρουφάκης «έγραψε ένα νέο βιβλίο, που φαίνεται σαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους αντιπάλους του και προετοιμασία για το πολιτικό comeback του ιδίου».
Όπως γράφει η Deutsche Welle ο απεσταλμένος της Süddeutsche Zeitung εγκαταλείπει τις συμβάσεις του πολιτικού ρεπορτάζ και επιδίδεται σε μία λογοτεχνίζουσα δημοσιογραφία α-λα-Μάικλ Λιούις. Λέει πράγματα χωρίς να τα λέει, αναμιγνύει πολιτικές ρήσεις με σημειολογικές λεπτομέρειες. Παράδειγμα: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης βάζει το ένα πόδι πάνω στο άλλο. Φοράει και μέσα στο σπίτι παπούτσια Dr.Martens, τα οποία συνοδεύουν κάλτσες με πολύχρωμα πουά. Επικρίνει τον Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός ήταν φίλος του, αλλά εν τέλει τον απομάκρυνε από την κυβέρνηση. Ο Τσίπρας, λέει ο Βαρουφάκης, είναι ένας ανεπρόκοπος που υπογράφει ό,τι του φέρνουν ο Σόιμπλε και οι υπόλοιποι».
Σχετικά με την πολιτική κίνηση DiEM 25 που πρόσφατα ίδρυσε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δέχεται επίμονες ερωτήσεις για τα επόμενα βήματά του, για να απαντήσει τελικά ότι στόχος του είναι «να διασπάσει τα (παραδοσιακά) κόμματα».
Κομβικός χαρακτήρας του ρεπορτάζ είναι και ο …Λάμπρος. Πρόκειται για έναν ταλαιπωρημένο, αλλά καλόκαρδο άνθρωπο, άνεργο, που πέρασε πολλά στη ζωή του. Τον μνημονεύει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός. Προεκλογικά ο Λάμπρος είχε ζητήσει από τον Βαρουφάκη να μην εγκαταλείψει τον αγώνα, εκείνος του το υποσχέθηκε, αλλά σήμερα ο Βαρουφάκης είναι εκτός κυβέρνησης και ο Λάμπρος πουλάει τη «Σχεδία» στο μετρό για να βγάλει λίγα ευρώ. Ο δημοσιογράφος εντοπίζει τον Λάμπρο για να τον πάρει μαζί του στη συνέντευξη με τον Βαρουφάκη. Προφανής η ελπίδα να βγάλει «λαβράκι» με τους δύο άνδρες να διαπληκτίζονται για τις χαμένες προσδοκίες και τα χρόνια που έφυγαν. Αλλά ο Βαρουφάκης έχει την απάντηση: «Λάμπρο, ήμουν δυστυχώς ο μόνος στην κυβέρνηση που ήθελε να δώσει μάχη…».
«Τώρα καταλαβαίνω. Σε μαχαίρωσαν. Και νομίζαμε ότι μας πρόδωσες…» αναφωνεί ο Λάμπρος, σύμφωνα πάντα με την καταγραφή της Süddeutsche Zeitung. Ο Γιάννης Βαρουφάκης ανοίγει την καρδιά του: «Ναι Λάμπρο, ήταν δύσκολες εκείνες οι μέρες στις Βρυξέλλες. Αλλά το ξέρεις ότι σε σκεφτόμουν για να παραμείνω δυνατός».






.newsbeast.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη