9 Αυγ 2017

ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει ο φραστικός «πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας μετά το δημοσίευμα της Washington Post που αποκάλυψε ότι η Πιονγιάνγκ κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής προκειμένου να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της.

Την αρχή στον φραστικό πόλεμο έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στην Πιονγιάνγκ μετά τις αποκαλύψεις για το πυραυλικό της πρόγραμμα και ακολούθησε η Πιονγιάνγκ που ανακοίνωσε ότι εξετάζει ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού
Τραμπ: Θα απαντήσω με φωτιά, οργή και δύναμη που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Trump National Golf Club ο Τραμπ δήλωσε: «Καλά θα κάνει η Βόρεια Κορέα να μην απειλεί άλλο τις ΗΠΑ. Θα τους απαντήσουμε με φωτιά και οργή που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους, διακόπτοντας τις διακοπές που κάνει στο Νιου Τζέρσεϊ.
«Έχει υπάρξει πολύ απειλητικός ξεπερνώντας μία φυσιολογική κατάσταση και όπως είπα θα γνωρίσουν φωτιά, οργή και δύναμη που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος», επανέλαβε ο Τραμπ.
Η Βόρεια Κορέα εξετάζει το ενδεχόμενο επίθεσης στην αμερικανικής επικράτειας νήσο Γκουάμ
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι «εξετάζει προσεκτικά» ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού, που αποτελεί επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη Βόρεια Κορέα ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών θα αντιμετωπιστεί με «φωτιά και οργή».
Εκπρόσωπος του Λαϊκού Στρατού της Κορέας δήλωσε μέσω του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA ότι το πρόγραμμα επίθεσης θα «τεθεί σε εφαρμογή οποιαδήποτε στιγμή με πολλαπλό και διαδοχικό τρόπο» μόλις λάβει την απόφαση ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιόνγκ Ουν.
Σε άλλη δήλωση που αποδίδεται σε διαφορετικό εκπρόσωπο του στρατού, η Βόρεια Κορέα δήλωσε επίσης ότι μπορεί να εκτελέσει μια επίθεση για προληπτικούς λόγους εάν οι ΗΠΑ εκδηλώσουν σημάδια πρόκλησης.
Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Washington Post
Αφορμή για τις απειλές που εξαπέλυσε η κάθε πλευρά εναντίον της άλλης αποτέλεσε η αποκάλυψη της Washington Post, ότι η Βόρεια Κορέα κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής προκειμένου να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της.
Η αμερικανική εφημερίδα δημοσιεύει τα απόρρητα συμπεράσματα εμπειρογνωμόνων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Αυτή η δυνατότητα σηματοδοτεί τη σημαντική πρόοδο που κατέγραψε η Πιονγκγιάνγκ, η οποία αναδεικνύεται πλέον σε αυτοτελή πυρηνική δύναμη, υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα, στη γνώση της οποίας περιήλθε η απόρρητη έκθεση που ολοκλήρωσε τον περασμένο μήνα η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (DIA) των ΗΠΑ.
Έως σήμερα, το βορειοκορεατικό καθεστώς έχει προχωρήσει στη δοκιμή πολλών ατομικών βομβών και έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία δύο εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, που μπορούν να πλήξουν τις ΗΠΑ, όμως η ικανότητά της να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο παρέμενε υπό αμφισβήτηση.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ήταν σε γενικές γραμμές πεπεισμένες ότι αν και πέρασαν 10 χρόνια από την πρώτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, τον Οκτώβριο του 2006, η Βόρεια Κορέα χρειαζόταν ακόμη κάποια χρόνια για να πετύχει την σμίκρυνση μιας ατομικής βόμβας, κάτι που αποτελεί μια περίπλοκη διαδικασία.
«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα παρήγαγε πυρηνικά όπλα που μπορούν να εφαρμοστούν σε βαλλιστικούς πυραύλους, περιλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων» είναι το συμπέρασμα της έκθεσης.
Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον Ποστ, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας έχει καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα.
Επιπλέον, όπως επισημαίνεται σε μια άλλη επίσημη έκθεση των ΗΠΑ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διαθέτει περίπου 60 ατομικές βόμβες, σημειώνει η Ποστ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι εντούτοις πολλοί ειδικοί κρίνουν ότι αυτός ο αριθμός είναι υπερβολικός.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη