11 Αυγ 2017

Κόντρα μέχρις εσχάτων της Ν.Δ με τον Π. Καμμένο

Ημέρα με την ημέρα και καταμεσής ενός πολιτικού momentum που ξεπερνά σε ένταση και οξύτητα τις θερμοκρασίες της
θερινής ραστώνης, διογκώνεται η αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.
Του Δημήτρη Γκάτσιου
Η στάση που επέλεξε να κρατήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα πέριξ των δηλώσεων του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, όταν και η αναδίπλωση από την αρχική έντονη τοποθέτησή του καθόρισε το στίγμα των αναφορών του, έδωσε αφορμή για να ξεκινήσει νέος κύκλος βεντέτας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε τον κ. Καμμένο πως…παίζει θέατρο, καθώς μοναδική επιδίωξή του είναι η παραμονή στην εξουσία, με το σφοδρό κύμα αντεπίθεσης να έρχεται ως συνέχεια των βολών που εκτοξεύουν οι γαλάζιοι κατά του οικοσυστήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του προέδρου τους.

 "Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός για την ακόρεστη δίψα του για εξουσία. Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους. Του συνιστούμε να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες - ενόψει της συζήτησης στη Βουλή - με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών", ήταν η δήλωση-αιχμή της οδού Πειραιώς εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όσο ο στόχος της αντιπαράθεσης είναι διττός:

- Από τη μία, η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει το διεμβολισμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τον επαναπατρισμό στη γαλάζια παράταξη ψηφοφόρων, που δεν τοποθετήθηκαν υπέρ της στη διάρκεια των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών.

- Από την άλλη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει, μέσω των δημόσιων παρεμβάσεων και ανακοινώσεών του, να προκαλεί απανωτούς τριγμούς στο οικοδόμημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, κρατώντας στην προμετωπίδα της στρατηγικής της την υπόθεση Καμμένου και "Noor 1", με το βλέμμα στη συζήτηση-φωτιά για το αίτημα της οδού Πειραιώς περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής.

Τα απευθείας μηνύματα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να…προετοιμαστεί για το επερχόμενο ραντεβού σε σκηνικό Ολομέλειας αποτυπώνει, αν μη τι άλλο, την πρόθεση της οδού Πειραιώς να στριμώξει πολιτικά και επικοινωνιακά το κυβερνητικό στρατόπεδο, προκαλώντας νέες ρωγμές στο περιλάλητο "ηθικό πλεονέκτημα", λίγες μόλις ημέρες πριν το ορόσημο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 








capital.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη