9 Αυγ 2017

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στρατιώτες σε προάστιο του Παρισιού - Έξι τραυματίες (pic)

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ένα αυτοκίνητο
έπεσε πάνω σε στρατιώτες σε προάστιο του Παρισιού. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για πολλούς τραυματίες, ενώ ο δήμαρχος της πόλης έκανε λόγο για «επίθεση».
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Λεβαλουά-Περέ, που βρίσκεται σε απόσταση έξι χιλιομέτρων από τη γαλλική πρωτεύουσα, με τις αρχές να επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο οδηγός και το όχημα που παρέσυρε τους στρατιώτες αναζητούνται, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν τραυματιστεί έξι άτομα, τα δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

«Σκόπιμη» ενέργεια

Τα σενάρια της τρομοκρατίας επανέρχονται στη Γαλλία. Ήδη, η αστυνομική διεύθυνση του Ο-ντε-Σεν έκανε λόγο για «μια a priori σκόπιμη ενέργεια».

Παρομοίως, ο δήμαρχος της πόλης Patrick Balkany σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ έκανε λόγο για «μη ανεκτή επίθεση», την οποία και καταδίκασε. Ο Balkany τόνισε πως το περιστατικό συνέβη κοντά στο κτήριο του δημαρχείου και χαρακτήρισε την «επίθεση» ως «επαίσχυντη.

Σύμφωνα με το BFMTV, το όχημα μάρκας BMW οδηγούσε ένας άνδρας.



Τα μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο χτύπησε στρατιώτες που ανήκουν στο σώμα «Operation Sentinelle», που συγκροτήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015.





.newsbomb.g
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη