8 Αυγ 2017

TΡΟΜΑΞΕ ΤΗΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΠΙΑΤΣΑ Η ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χαμόγελα αισιοδοξίας σκόρπισε η Εθνική με την εμφάνιση και τη νίκη 106-48 επί της Ρουμανίας χθες βράδυ στην Πάτρα. Απόψε αντίπαλος η Μ. Βρετανία.
Μπορεί ο αντίπαλος να μην προσφέρεται για σοβαρά συμπεράσματα και να είναι ακόμη πολύ νωρίς, αλλά το πρώτο δείγμα από τη νέα Εθνική ήταν αν μη τι άλλο θετικό. Η ελληνική ομάδα συνέτριψε με 106-48 τη Ρουμανία στο κατάμεστο «Τόφαλος» της Πάτρας και το +58 ισοφάρισε την πέμπτη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στην ιστορία της (που συμπτωματικά ήταν ξανά επί της Ρουμανίας, στις 23/11/2002 για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ). Λίγο ακόμη και θα απειλούσε και το απόλυτο ρεκόρ, το 123-49 (+74) επί του Καναδά στις 17/8/2010 για το «Ακρόπολις».

Η ασφυκτική άμυνα που οδήγησε τον αντίπαλο σε 15 λάθη προσφέροντας από αυτά 25 πόντους και άλλους 11 από αιφνιδιασμό, οι 27 ασίστ με μόλις 13 λάθη, ο πλουραλισμός στην επίθεση, τα υψηλά ποσοστά (61% δίποντα, 65% τρίποντα), η δυνατότητα απειλής σε αιφνιδιασμό ή σετ παιχνίδι, η γρήγορη κυκλοφορία, το διάβασμα και η στόχευση ήταν στοιχεία που άρεσαν πολύ. Και φυσικά θα δοκιμαστούν σε πολύ πιο δυνατά τεστ στη συνέχεια.

Απόψε (21:00, ΕΡΤ και Novasports) η Εθνική αντιμετωπίζει τη Μεγάλη Βρετανία στον άτυπο τελικό του τουρνουά, χωρίς και πάλι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που λογικά θα είναι πανέτοιμος για τα φιλικά στο Βελιγράδι με Μαυροβούνιο και Σερβία την Παρασκευή και το Σάββατο αντίστοιχα. Ο σημερινός αντίπαλος είναι αρκετά πιο ποιοτικός και πολύ πιο αθλητικός από τον χθεσινό, πράγμα που προσφέρεται για καλύτερα συμπεράσματα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη