19 Σεπ 2017

Παίζει με τη ΔΕΗ η κυβέρνηση

Στην πιο κρίσιμη φάση της εισέρχεται η διαπραγμάτευση για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Αυτό που είχε διαπιστωθεί και είχε εξαχθεί ως συμπέρασμα κατά τις πρώτες διερευνητικές επαφές, που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι, ανάμεσα στους ιθύνοντες του υπουργείου Ενέργειας, στους επικεφαλής της ΔΕΗ και στους εκπροσώπους της Κομισιόν, είναι η διαφωνία των Βρυξελλών στο «πακέτο» πώλησης που παρουσίασε η Αθήνα.
Συγκεκριμένα, στο εν λόγω πακέτο, περιλαμβάνονται δύο γερασμένες μονάδες του Αμύνταιου, η καινούργια της Μελίτη, μια άδεια νέας μονάδας (Μελίτη), καθώς επίσης και τρία ορυχεία. Οι Ευρωπαίοι εξέφρασαν τις ενστάσεις τους, κυρίως για τις δύο παλαιές μονάδες του Αμύνταιου, υποστηρίζοντας ότι έχουν μικρή πωλητική αξία.
Οι Βρυξέλλες, είχαν διατυπώσει αίτημα για αντικατάσταση των δύο εργοστασίων του Αμύνταιου από το «πακέτο» πώλησης και προσθήκη σ’ αυτό των δύο μονάδων στη Μεγαλόπολη. Μάλιστα, είχε ανοίξει και κουβέντα για το συγκρότημα του Αγίου Δημητρίου στη Δυτική Μακεδονία, που αποτελεί τρόπον τινά ένα από τα «φιλέτα» της ΔΕΗ
Τι επιδιώκει η κυβέρνηση
Στόχος του υπουργείου Ενέργειας και της ΔΕΗ είναι να θέσει «κόκκινες» γραμμές αναφορικά με τα «φιλέτα» των λιγνιτικών μονάδων και να αποκλείσει σκέψεις, σχετικά με την πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη