23 Σεπ 2017

Κωνσταντινόπουλος σε Αλιβιζάτο: Νέα αναβολή θα απαξιώσει τη διαδικασία

Πριν από οποιαδήποτε συνάντηση, σήμερα κιόλας, να σταλεί επιστολή στις εταιρίες πληροφορικής για τη διερεύνηση των
δυνατοτήτων και των προθέσεών τους σημειώνει στην απάντηση του ο υποψήφιος για την ηγεσία της κεντροαριστεράς «H ατέρμονη συζήτηση γύρω από τα διαδικαστικά θέματα της εκλογής νέου ηγέτη για την κεντροαριστερά θα απαξιώσει την προσπάθεια για την ενοποίηση και την αναγέννηση του πολιτικού μας χώρου υποστηρίζει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην απάντηση που απέστειλε πριν από λίγο στον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, Καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.
Απαντώντας σε όσα είχε αναφέρει νωρίτερα ο κ. Αλιβιζάτος για συνάντηση των υποψηφίων αρχηγών της Κεντροαριστεράς προκειμένου να συζητηθούν τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά την απαντητική επιστολή της Wind για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας
, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επισημαίνει επίσης ότι η εξ αποστάσεως ψηφοφορία δεν έχει εχέγγυα αξιοπιστίας. Σημειώνει ακόμα ότι συμφωνεί με την συνάντηση των υποψηφίων, στην οποία όμως όπως σημειώνει θα πρέπει να συμμετάσχουν και οι φορείς που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται  άμεσα από κάποιον εκ των υποψηφίων.
Αναλυτικά η απάντηση του  Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον Νίκο Αλιβιζάτο αναφέρει:
 Όπως ήδη γνωρίζετε, σας έχω αποστείλει επιστολή στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, σχετικά με την πρόοδο διεξαγωγής της διαδικασίας εκλογής νέας ηγεσίας.

Με τη σημερινή σας επιστολή, προτείνετε ουσιαστικά αναβολή της διαδικασίας τουλάχιστον κατά ένα μήνα, χωρίς όμως να έχει υπάρξει γραπτή επικοινωνία με τις σχετικές εταιρίες πληροφορικής, ώστε να έχουμε στη διάθεσή μας γραπτή και τεκμηριωμένη απάντησή τους, ούτε όμως και κοστολογημένη προσφορά εκ μέρους της WIND.

Θέλω να γνωρίζετε, πως η ατέρμονη συζήτηση γύρω από αυτά τα θέματα, αλλά κυρίως τυχόν αναβολή της διαδικασίας, θα απαξιώσει την προσπάθεια για την ενοποίηση και την αναγέννηση του πολιτικού μας χώρου, που έχει αγκαλιαστεί από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
Όσον αφορά στην εξ αποστάσεως ψηφοφορία, η μέχρι τώρα συζήτηση από τους ειδικούς – με βάση την ενημέρωση που έχω λάβει από τον εκπρόσωπό μου στην Επιτροπή – δεν παρέχει επαρκή εχέγγυα αξιοπιστίας. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία και την ενημέρωση από τον εκπρόσωπό μου κ.Νιαβή, είχα αντιληφθεί πως έχει απορριφθεί το σύστημα “ZEUS” της ΕΔΕΤ.

Η πρότασή σας για συνάντηση των υποψηφίων, την οποία σας είχα ήδη υποβάλει με την προηγούμενη επιστολή μου, θα πρέπει να συμπεριλάβει επιπλέον και τους φορείς που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δεν εκπροσωπούνται όμως άμεσα από κάποιον εκ των υποψηφίων, λόγω της βαρύτητας του ζητήματος και της συλλογικής ανάληψης της ευθύνης, που εκφεύγει της αρμοδιότητας των υποψηφίων. Στη λήψη μίας τόσο κρίσιμης απόφασης, πρέπει να συμμετέχουν και οι κινήσεις και τα κόμματα (ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις Πολιτών) που στηρίζουν το εγχείρημα της Προοδευτικής Παράταξης.

Συνοψίζοντας, επισημαίνω τα ακόλουθα:
1. Τυχόν αναβολή απαξιώνει τη διαδικασία
2. Πρέπει πριν από οποιαδήποτε συνάντηση, σήμερα κιόλας, να σταλεί επιστολή στις εταιρίες πληροφορικής για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων και των προθέσεών τους, ζητώντας τους απάντηση έως την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου.
3. Να ζητηθεί συγκεκριμένη οικονομική προσφορά από την εταιρία WIND για το έργο που θα αναλάβει (το συγκεκριμένο μέρος της διαδικασίας, το οποίο αυτή προτείνει).
4. Τι άλλαξε ώστε το μέχρι χθες απορριφθέν σύστημα “Zeus” να τίθεται ξανά υπό διερεύνηση; Αποτελεί δική σας πρωτοβουλία ή του κ.Αναστασάκου;
5. Να συγκληθεί η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας την Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διερευνήσει την δυνατότητα αξιόπιστης διεξαγωγής της διαδικασίας με άλλους τρόπους στις 5 Νοεμβρίου.

Σε αναμονή της άμεσης ανταπόκρισής σας, είμαι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία,

Με εκτίμηση,

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη