22 Σεπ 2017

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ


ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.Πιο συγκεκριμένα, παχυσαρκία είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης ισορροπίας μεταξύ της πρόσληψης ενέργειας και των δαπανών. Οι κύριες αιτίες συνδέονται με παράγοντες του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα με τον καθιστικό τρόπο ζωής των σύγχρονων παιδιών.

Πράγματι, τα παιδιά περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους μπροστά στην τηλεόραση, παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή χειρός ή κάνοντας χρήση των προσωπικών τους υπολογιστών. Ο χρόνος που δαπανάται σε αυτές τις καθιστικές δραστηριότητες είναι μια σημαντική αιτία της παχυσαρκίας. Πέρα από αυτό, η σημασία της ίδρυσης μιας υγιεινής διατροφής σε μικρά παιδιά υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι οι διατροφικές συνήθειες διαμορφώνονται συνήθως κατά την πρώιμη παιδική ηλικία.
Μελέτες σε παγκόσμια κλίμακα αξιολογούν με το βηματόμετρο τα επίπεδα της σωματικής άσκησης σε υπέρβαρα και κανονικού βάρους παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών. Πρόκειται για τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, με την καταμέτρηση των βημάτων που κάνουν τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι οι ώρες που απασχολούνται τα παιδιά μετά το πέρας του σχολείου είναι οι πιο ενεργές της ημέρας για τα παιδιά (20). Ωστόσο, τα λιγότερο ενεργά παιδιά είναι ακόμη λιγότερο ενεργά κατά τη διάρκεια των μετα-σχολικών ωρών.
Μια νέα γενιά ενεργών βιντεοπαιχνιδιών παρέχει τη δυνατότητα να μετατρέψουν την παραδοσιακά καθιστική συμπεριφορά σε μια φυσική ενεργό δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια αυτών των παιχνιδιών, οι παίκτες αλληλεπιδρούν φυσικά (με το χέρι, πόδι, ή κίνηση ολόκληρου του σώματος) με εικόνες στην οθόνη σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως σπορ (π.χ. ποδόσφαιρο, πυγμαχία, πολεμικές τέχνες) και άλλων δραστηριοτήτων (χορός, το πλύσιμο των παραθύρων κ.λπ.). Τα παιχνίδια εξαρτώνται από την κίνηση του παίκτη, και αυτό το ενεργό συστατικό αντικαθιστά την καθιστική ζωή των μέχρι τώρα παραδοσιακών παιχνιδιών βίντεο με την οποία πιέζοντας ένα κουμπί μπορούσε να ελέγχει το παιχνίδι.
Ενα βασικό ερώτημα είναι αν αυτές οι δραστηριότητες είναι αρκετά αποτελεσματικές για τη μείωση του σωματικού βάρους. Από την άλλη πλευρά, αν οι δραστηριότητες αυτές προάγουν την ενεργειακή δαπάνη σημαντικά, τότε θα μπορούσαν να καταστούν ως ισχυρό εργαλείο για την αναστροφή της καθιστικής ζωής σε ενεργή, διασφαλίζοντάς τη σαν μια δραστηριότητα υψηλής αξίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη