23 Σεπ 2017

Κώστας Καραμανλής:«Πλοία σαν το ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ είναι πολλά που πλέουν στις θάλασσες... Αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο κινδυνεύουμε να έχουμε ακόμη μία τέτοια καταστροφή»

«Πλοία σαν το ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ είναι πολλά που πλέουν στις θάλασσες... Αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο κινδυνεύουμε να
έχουμε ακόμη μία τέτοια καταστροφή» προειδοποίησε μέσω του Αlpha 989 και στην εκπομπή με την Λώρα Ιωάννου ο  βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.


Υποστήριξε ότι «δείχνουν απίστευτο παραλογισμό τα πράγματα, υπάρχουν υποψίες ότι το Αγία Ζώνη έφερε πετρέλαιο μαζούτ που δεν γνωρίζουμε και το απίστευτο περιστατικό: ένα πλοίο που υποτίθεται θα βοηθούσε στον καθαρισμό, μεταφέρει λαθραίο πετρέλαιο».

 «Ο κ. Κουρουμπλής δεν απάντησε στα ερωτήματα της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη. Βλέπουμε έναν πρωθυπουργό να είναι εξαφανισμένος στο Ηράκλειο και να γιορτάζει τα δύο χρόνια της κυβέρνησής του. Εδώ βλέπουμε ένα κράτος που δείχνει να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα. Το 2012 έγινε παρόμοιο ατύχημα στην Ελευσίνα και τότε η κυβέρνηση το αντιμετώπισε άμεσα, με σοβαρότητα και πρόλαβε το κακό», είπε ο κος Καραμανλής.

Τόνισε ότι «αυτή η κυβέρνηση –η υποτίθεται αριστερή- δεν έχει οικολογική ευαισθησία, όταν μας λένε να πάμε να κάνουμε μπάνιο στον Σαρωνικό»…

 «Η κρατική μηχανή υπολειτουργεί. Η αλήθεια είναι ότι κάποια πλοία είναι πολύ παλιά, συνήθως οι πλοιοκτήτες, οι άνθρωποι -να το πούμε ευγενικά- δεν έχουν διεθνή παρουσία. Το νομικό πλαίσιο είναι προβληματικό. Οι κρατικοί μηχανισμοί να κάνουν σοβαρά δουλειά τους. Αυτό που έχει σημασία είναι να αντιμετωπίσουμε την οικολογική καταστροφή», πρόσθεσε.
Ο κος Καραμανλής αναφέρθηκε στις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: «Με μεγάλη επάρκεια ο Μητσοτάκης ξεδίπλωσε σε τί θα γυρίσει σελίδα η χώρα... θα σταθούμε κοντά στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και τους νέους. Το πλεόνασμα 3,5 % είναι εκτός κάθε πραγματικότητας». 


Για τις Γερμανικές Εκλογές εκτίμησε πως «θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει (η Μέρκελ) τέταρτη θητεία. Είναι
κρίσιμο αν μπορούμε σε αυτές τις εκλογές να κερδίσουμε και εμείς και η Ευρώπη. Είναι παθογένεια του ελληνικού πολιτικού συστήματος, δεν καταλαβαίνουμε ότι τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν συνέχεια. Αν η κ. Μέρκελ θέλει να γίνει μεγάλη και να μείνει στην ιστορία, πρέπει να ξεπεράσει τα σύνορά της και το συμφέροντά της και να επιβάλλει την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού πρότζεκτ. Να μην γίνει η Ευρώπη πιο γερμανοποιημένη αλλά η Γερμανία πιο Ευρώπη».

 Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη