24 Οκτ 2017

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ :«Η Ελλάδα πάει καλύτερα αλλά σε σχέση με την καταστροφή του 2015...»

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε,
μέσω του Αlpha 989, η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ:

 «Η Ελλάδα πάει καλύτερα αλλά σε σχέση με την καταστροφή του 2015...»
είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Σπυράκη και πρόσθεσε πως «αυτή η κυβέρνηση, αυτός ο πρωθυπουργός, το `15 έσκιζε τα μνημόνια και το `17 έχει επιβαρύνει τους Έλληνες με νέο μνημόνιο».  

Έκανε λόγο για «τρία χαμένα χρόνια που ήταν το απόλυτο πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ, στην αρχή με τον Βαρουφάκη και μετά με την πλήρη αποτυχία να εφαρμόσει αυτά που συμφώνησε».
Δεν απέκλεισε πρόωρες εκλογές εκτιμώντας πως ανοίγει το θέμα πιθανού πολιτικού ατυχήματος.

«Κανείς δεν κυβερνάει ερήμην της κοινωνίας, εδώ και καιρό η κοινωνία εγκαταλείπει την κυβέρνηση όχι μόνο γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις αλλά γιατί δεν μπορεί να καταφέρει το παραμικρό που θα βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων. Η κοινωνία εγκαταλείπει την κυβέρνηση».



«Ο Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός και η ΝΔ κυβέρνηση, όσα στημένα πρωτοσέλιδα κι αν "παίξουν"».
Αναφερόμενη στην πολιτική της ΝΔ είπε πως «ο πολιτικός μας λόγος θα είναι αυτός που περιγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προφανώς και θα μειώσουμε τους φόρους από 29 σε 20% για επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ σε 2 χρόνια. Η φορολογική πολιτική είναι εθνική αρμοδιότητα, αυτό λέει κι ο Ντομπρόβσκις και ο Σόιμπλε».





Για τα F16 είπε πως «ήταν απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένη η αναβάθμισή τους. Το ζήτημα είναι το κόστος και ποια χαρακτηριστικά θα δοθούν, είναι πολύ θολή η εικόνα. Ο κ. Τραμπ είπε για 2,4 δισ. και ο κ. Καμμένος για 1,1 δισ. ευρώ. Αυτό έδειξε ότι η κυβέρνηση δεν πήγε προετοιμασμένη και κατέληξε σε κάτι πρόχειρο. Είναι σημαντικό το αίτημα της ΝΔ να εξηγήσει η κυβέρνηση στη Βουλή τί ακριβώς ισχύει».


«Εμείς σε διαδήλωση "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" δεν έχουμε συμμετάσχει. Ήταν μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, έπρεπε να φέρει κάτι χειροπιαστό, όπως συμφωνία για την ενέργεια, για επενδύσεις και για αμυντική συνεργασία».  

 «Διαφορετική προσέγγιση έχει μια ομάδα βουλευτών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτή που εσχάτως απέκτησε ο κ. Τσίπρας»,
πρόσθεσε.

«Σε εμάς δεν μπορεί να γίνει κριτική, είμαστε εκείνοι που διαφυλάξαμε το "ανήκομεν εις την Δύσιν" και διαχρονικά έχουμε δικαιωθεί».



Για τα αναδρομικά των βουλευτών είπε πως «υπάρχει ηθικό ζήτημα, όποιος επιμείνει στις αξιώσεις δεν θα είναι μέλος της ΝΔ».


Για τον ΕΔΟΕΑΠ η Μαρία Σπυράκη ως δημοσιογράφος είπε πως «έχουμε κάνει λάθη ως εργαζόμενοι, εμείς οι δημοσιογράφοι. Πρέπει να νοικοκυρέψουμε τα του οίκου μας, δεν ήταν μόνο το PSI». 





Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη