10 Οκτ 2017

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η εθνική ομάδα έφερε στα μέτρα της την κούρσα της διεκδίκησης της 2ης θέσης, που οδηγεί στα μπαράζ της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Και πλέον, της αρκεί η νίκη στον αποψινό αγώνα με το αδύναμο Γιβραλτάρ στο Καραϊσκάκη (21.45) για να τερματίσει πίσω από το Βέλγιο στον 8ο προκριματικό όμιλο. Βεβαίως, χρειάστηκε να νικήσει την Κύπρο με 2-1 στη Μεγαλόνησο, ενώ παράλληλα ήρθαν και τα αποτελέσματα που περίμενε σε άλλα δύο ματς.
Το Βέλγιο νίκησε εκτός έδρας τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 4-3, ενώ η Σκωτία «κόλλησε» στο 2-2 στη Σλοβενία. Ετσι, η ελληνική ομάδα αφενός προσπέρασε τους Βόσνιους στη βαθμολογία και τους άφησε στην 3η θέση. Αφετέρου, η αποτυχία των Σκωτσέζων να πάρουν το τρίποντο στη Σλοβενία είχε ως ευεργετικό αποτέλεσμα η Εθνική μας να μην είναι η χειρότερη δεύτερη των εννέα ομίλων, που μένει εκτός μπαράζ.
«Ολοι θέλουμε να είμαστε στη Ρωσία, να λάβουμε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά γνωρίζαμε και τις δυσκολίες αυτής της πορείας. Πρώτα έπρεπε να γίνουμε ομάδα και επίσης, είχαμε δύσκολους αντιπάλους, ειδικά το Βέλγιο, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Τώρα, η δεύτερη θέση εξαρτάται από εμάς, αλλά πρέπει να αποδεικνύεις κάθε φορά με την απόδοσή σου ότι αξίζεις. Ελπίζεις, βέβαια, πάντα και σε λίγη τύχη», υποστήριξε χθες ο Μίκαελ Σκίμπε.
Εκτός πλάνων του βρίσκονται οι τιμωρημένοι Μανωλάς, Δώνης και Σάμαρης. Να σημειωθεί πως οι Τζαβέλλας, Μήτρογλου, Σταφυλίδης και Ρέτσος βρίσκονται στο όριο και με μία ακόμη κίτρινη χάνουν το πρώτο ματς των μπαράζ του Νοεμβρίου. «Είμαι χαρούμενος, επειδή η ομάδα, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχει καταφέρει να είναι ανταγωνιστική. Θα ένιωθα πιο επιτυχημένος αν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε σε όλα τα παιχνίδια», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
Αναφορικά με τη διαχείριση του Κώστα Φορτούνη και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, τόνισε: «Eίμαι πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά που κάνει ο Κώστας Φορτούνης. Ακολούθησε τις οδηγίες μου, ήταν εξίσου καλός σε άμυνα και επίθεση. Ξέρω ότι ο Λάζαρος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ήθελα όμως να στηριχτώ περισσότερο στην άμυνα και να χρησιμοποιήσω στις δύο πλευρές τα δίδυμα Μάνταλου - Τοροσίδη και Τζαβέλλα - Σταφυλίδη. Ισως δούμε τον Λάζαρο στον αγώνα με το Γιβραλτάρ, αλλά και τους επόμενους μήνες».
Ο Γιάννης Μανιάτης παραδέχθηκε χθες την αγωνία που είχαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τις τελευταίες ημέρες, περιμένοντας ευχάριστα νέα από άλλους αγώνες: «Είναι πολύ δύσκολο το να περιμένουμε άλλα αποτελέσματα. Ημασταν τυχεροί και όλα ήρθαν όπως θέλαμε. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και κάναμε το ένα βήμα που χρειάζεται. Τώρα να νικήσουμε το Γιβραλτάρ και να πάμε εκεί που αξίζουμε, στα μπαράζ. Ηταν ανοικτά κινητά, τηλεοράσεις, όλα και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε μια νίκη μακριά από τον στόχο μας».

















 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη