Ο γενίτσαρος Υπ.Εξ. των Σκοπίων Νικόλα Ντιμιτρόφ

10 Οκτ 2017

Ο μέχρι πρότινος Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεσκι, έλκει την καταγωγή του από το χωριό Αχλάδα της Φλώρινας, στο οποίο γεννήθηκε ο παππούς του, πριν μετοικήσει στην επικράτεια της FYROM, όπως αποκάλυψε στο πανελλήνιο το taxalia πριν από πολλά χρόνια.

Ο σημερινός Υπ.Εξ. των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ, είναι κι αυτός ελληνικής καταγωγής. To taxalia, σας αποκαλύπτει σήμερα ότι ο πατέρας του γεννήθηκε στο χωριό της Καστοριάς που σήμερα λέγεται Γάβρος (οι Σλαβομακεδόνες το ονομάζουν Γκάμπρες) και το 1948 δραπέτευσε μαζί με τον πατέρα του (και παππού του Ντιμιτρόφ) στη FYROM, μετά τις ήττες κομμουνιστών στον εμφύλιο.

Ο ίδιος κάνοντας δηλώσεις μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον έλληνα υπ.εξ. Νίκο Κοτζιά (πολλοί Νικολάδες έμπλεξαν!), αυτοπροσδιορίστηκε ως "Μακεδόνας του Αιγαίου".


Ο Νικόλα Ντιμιτρόφ, υπήρξε -από 23 ετών!- με υπόδειξη του Γκρούεφσκι, ο διαπραγματευτής των Σκοπίων, στη διαδικασία με την επίβλεψη του ΟΗΕ, που εφευρέθηκε για να κερδίσουν χρόνο οι Σκοπιανοί και να εμφυτεύσουν στο λαό τους τη "μακεδονικότητα". Από την ελληνική πλευρά θυμίζουμε ότι διαπραγματευτής επί δεκαετίες ήταν ο πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης.

Από τον νεαρό Νικόλα Ντιμιτρόφ λοιπόν, εγγονό αντάρτη που διέφυγε στη Γιουγκοσλαβία για να μην τον τυφεκίσουν, περιμένει η ελληνική πλευρά να συμβάλει στη επίλυση της "διαφοράς" στο όνομα και -κρατηθείτε- να απαρνηθεί ότι είναι "Μακεδόνας". 
Ούτε για αστείο.

Και μιας και δεν αφήνει καμία νότα αισιοδοξίας το backgroud των Σκοπιανών γενίτσαρων, αφού μισούν όλοι την Ελλάδα κατά βάθος, ας πάμε λίγο στο πανηγύρι του χωριού του:
Πανηγύρι στο Γάβρο Καστοριάς

και για περισσότερο γλέντι:
ας θυμηθούμε τις στιγμές εθνικιστικού παροξυσμού των Σκοπιανών, όταν δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένοι στην πλατεία των Σκοπίων, υπό το βλέμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και του ...τσάρου Σαμουήλ, τραγουδούν με φωνή που σκίζει τα ουράνια:
"να σε κε μπίντε ι σολούνσκο πόλε" (πάμε να κατακτήσουμε τη Θεσσαλονίκη, σε ελεύθερη απόδοση).

Σοβαρά τώρ,α πιστεύετε ότι αυτοί θα αλλάξουν όνομα;
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη