7 Οκτ 2017

Ντελίβερι μπόις των κερδοσκόπων

Η είδηση ότι έκλεισε η πρώτη μεγάλη πώληση πακέτου κόκκινων δανείων. Η Eurobank πούλησε καταναλωτικά δάνεια
ονομαστικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ, με αντίτιμο 3 σεντς ανά ευρώ δανείου, στην Intrum Justitia AB (Intrum). Πρόκειται για πακέτο δανείων που δεν είχε εξασφαλίσεις και ήταν για πολλά χρόνια κόκκινα.Με απλά λόγια, η τράπεζα είχε ένα πακέτο δανείων τα περισσότερα εκ των οποίων δεν μπορούσε να εισπράξει και τα θεωρούσε χαμένα. Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για να μειώσει τα κόκκινα δάνεια που έχει, η τράπεζα καλά έκανε και τα έδωσε, έστω κι αν αυτά πωλήθηκαν μόλις με 3 ευρώ στα 100 ευρώ. Ελάχιστο ποσό που βεβαίως δίνει τη δυνατότητα στοfundνα διεκδικήσει να εισπράξει μέρος αυτών σε τιμή 5 ή 6 ή 10 ευρώ στα 100 ευρώ, επομένως να διπλασιάσει τα λεφτά που έδωσε. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό, έτσι λειτουργεί η αγορά. Το πρόβλημα είναι άλλο.
Είναι ότι η πρώτη και η δεύτερη φορά αριστερά δεν έχει υιοθετήσει μέχρι σήμερα την πρόταση να δίνεται η δυνατότητα στους δανειολήπτες να αγοράζουν τα δάνεια που κοκκίνισαν προτού τα αγοράσουν ταfunds. Αν ένας δανειολήπτης έχει 1000 ευρώ δάνειο και δεν το πληρώνει, αντί να το πουλήσει η τράπεζα 30 ευρώ στους ξένους να πάει στον πελάτη και να του πει «βρες εσύ τα 30 ευρώ και τελειώσαμε».
Όμως, η κυβέρνηση που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα έδιωχνε τους ξένους που θέλουν να πάρουν τα σπίτια μας τώρα τι κάνει; Παραχωρεί εκατοντάδες χιλιάδες δάνεια σε ξέναfundsκαι οι δανειολήπτες πρέπει να αντιμετωπίσουν μια διαφορετική κατάσταση.
Και δε μιλάμε για τους κατ’ επάγγελμα μπαταχτσήδες. Αυτοί και τα σπίτια τους να χάσουν και τα βρακιά να τους πάρουν οι ξένοι. Μιλάμε για ανθρώπους που έπληξε η κρίση, σταμάτησαν να πληρώνουν και γνωρίζουν ότι έχουν ένα χρέος που κάποια στιγμή θα τους χτυπήσει την πόρτα.
Αυτοί θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα στην αγορά των οφειλών τους πριν από ταfunds. Αλλά η κυβέρνηση της αριστεράς έχει γίνει ντελίβερι μπόις των ξένων που θέλουν να κερδοσκοπήσουν.





.antinews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη