24 Οκτ 2017

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ

Ρε να πάρει η ευχή, κάθε μέρα που περνά, όλο και κάτι νέο σκάει στην επικαιρότητα, νέο, που αφορά την Ελλάδα, και
ανατρέπει θα λέγαμε όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, όσα μας είπαν, και εμείς τα πιστέψαμε, αλλά τελικά ήταν ψέματα.

Και να μπούμε στο «ψητό», το οποίο έχει να κάνει με το ΣΦΑΞΙΜΟ των συντάξεων (οι πολιτικάντηδες το αποκαλούν περικοπές), για το ΣΦΑΞΙΜΟ μας γενικότερα, το ΣΦΑΞΙΜΟ του λαουτζίκου, όχι των μεγαλοκαρχαριών.

ΟΧΙ εκείνων που χρωστούν τεράστια ποσά, και ΚΑΝΕΙΣ δεν τους ακουμπά. Τα χρωστούμενα τους, και ΟΛΕΣ τις ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ των πολιτικάντηδων, τις φορτώνουν στο λαό, και τι δικαιολογία λένε;

Πως το ΑΠΑΙΤΟΥΝ οι δανειστές, πως το ΣΦΑΞΙΜΟ των συντάξεων και των επιδομάτων, το επιβάλουν τα ξένα αφεντικά μας.

Και βγαίνει στο καπάκι ένα από τα αφεντικά μας, και ΤΙ λέει σε συνέντευξη του;

Για διαβάστε και αυτό Συνέλληνες…..

«Σόιμπλε: Δεν διατάξαμε κανέναν Έλληνα να κόψει συντάξεις

Στην απόρριψη των αιτιάσεων ότι ο ίδιος «υπαγόρευε» περικοπές, προχώρησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθαρίζοντας ότι ποτέ δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις.



Ειδικότερα, κατά την συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε σκέφτηκε να προτείνει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, λέει ότι το σκέφτηκε «αρκετά νωρίς» και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει, πίστευε ότι «οι ίδιοι οι Έλληνες θα άντεχαν περισσότερο ένα ξαφνικό σοκ, παρά πολυετή προγράμματα περικοπών. Αλλά φυσικά αυτό θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες». Σε κάθε περίπτωση απορρίπτει τις αιτιάσεις ότι ο ίδιος «υπαγόρευε» περικοπές.

«Δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις» λέει χαρακτηριστικά. «Αυτό που είπε η τρόικα ήταν: Πρέπει να μπορείτε να χρηματοδοτείτε μόνοι σας τον προϋπολογισμό σας».

Ο δημοσιογράφος της FAS επανέρχεται στο θέμα και σημειώνει ότι το καλοκαίρι του 2015 ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαινόταν ιδιαίτερα αποφασισμένος να υλοποιήσει το Grexit.

Η απάντηση: «Σχεδόν όλοι εμείς οι υπουργοί Οικονομικών (της ευρωζώνης) είχαμε τη γνώμη ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση για την Ελλάδα. Αλλά και πάλι: μόνο οι ίδιοι οι Έλληνες θα μπορούσαν να λάβουν μία τέτοια απόφαση».

Και τελικά η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν να κρατήσουν τη χώρα στην ευρωζώνη; Όχι, επιμένει ο Σόιμπλε. «Τελικά ήταν ο ίδιος ο Τσίπρας. Ο οποίος αποδέχθηκε τότε το αντίθετο από εκείνο που είχε υποσχεθεί προεκλογικά στους Έλληνες ψηφοφόρους. Το θυμάμαι καλά: είχε έρθει ήδη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εδώ, σε αυτό το γραφείο που μιλάμε κι εμείς. Ο Τσίπρας εξήγειλε έναν προεκλογικό αγώνα με την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, αλλά χωρίς όρους. Και τότε του απάντησα: "Δεν μπορώ παρά να σας ευχηθώ να χάσετε τις εκλογές. Αυτή την υπόσχεση δεν θα καταφέρετε να την τηρήσετε". Κι έτσι έγινε. Όταν στην Ελλάδα οι τράπεζες ήταν κλειστές και τα ΑΤΜ δεν έβγαζαν χαρτονομίσματα, αναγκάστηκε να το αποδεχθεί και, ορθώς, να εκμαιεύσει εντολή για αλλαγή πολιτικής μέσω νέων εκλογών»…….»

ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr

Πως σας φάνηκε Συνέλληνες;

Λέει και άλλα στη συνέντευξη του, αλλά ας σταθούμε στο σημείο του «κοψίματος» των συντάξεων.

Μάλιστα αυτό, το ότι δηλαδή οι Ευρωπαίοι ΔΕΝ ζήτησαν περικοπές συντάξεων, το πρωτοδιαβάσαμε πριν λίγους μήνες, αλλά τα ΜΜΕ, το πέρασαν όχι απλά στα «ψιλά», το πέταξαν στα αζήτητα.

Και οι κυβερνώντες, ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ από τις συντάξεις, ώσπου στο τέλος, να το δείτε, θα τις καταργήσουν.

Μη γελάτε κάποιοι…..

Και ΑΝ, λέω ΑΝ, πιστέψουμε αυτό που είπε ο Σόιμπλε, πως δηλαδή «Δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις». «Αυτό που είπε η τρόικα ήταν: Πρέπει να μπορείτε να χρηματοδοτείτε μόνοι σας τον προϋπολογισμό σας», τότε, τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ χειρότερα γιατί το δούλεμα μας δεν έχει προηγούμενο.

Το θέμα είναι, ΠΟΙΟΣ μας δουλεύει περισσότερο….

Οι ξένοι, Η οι δικοί μας;

Πολλή ΒΡΩΜΙΑ Συνέλληνες, και η ΜΠΟΧΑ της θα μας πνίξει στο τέλος.

Θα επανέλθω.




Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη