16 Νοε 2017

Η ΠΓΔΜ «βαφτίζεται» ξανά στις αρχές Δεκεμβρίου – Ποιο είναι το νέο όνομα-πρόταση του Μ.Νίμιτς

Ο γνωστός διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς ανέλαβε ξανά καθήκοντα και παρουσία του Έλληνα εκπροσώπου Αδαμάντιου
Βασιλάκη και του Σκοπιανού Βάσκο Ναουμόφσκι θα παρουσιάσει επίσημη πρόταση στις αρχές Δεκεμβρίου αντί για 20-21 Νοεμβρίου 2017, για την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Η πρόταση αυτή, απ’ ότι δείχνουν όλα τα δεδομένα ενδεχομένως να γίνει…. αποδεκτή και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να κλείσει το θέμα άρον-άρον και να εισέλθει το κρατίδιο στο ΝΑΤΟ.
Η ομάδα εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Τράμπ, έχει δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες να κλείσουν ανοικτά θέματα στην περιοχή των Βαλκανίων, μια περιοχή για την οποία έχει στρατηγικά σχέδια στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Τα Σκόπια είναι σημαντικό κομμάτι σε αυτό το πάζλ, οπότε η ένταξη τους στο ΝΑΤΟ είναι κρίσιμη για την Ουάσιγκτον.
Με βάση αυτό το δεδομένο το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά γύρω από το θέμα και ανάμεσα σε αυτά είναι και μια πιθανή ονομασία, το «Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία» αναφέρει δημοσίευμα.
Η Ελλάδα , σύμφωνα με τους Σκοπιανούς, μετά την νίκη του Ζ.Ζάεφ δείχνει «καλή θέληση». Αυτό ερμηνεύεται ως κίνηση ότι θα «βρεθεί λύση» στην Ν.Υόρκη πάση θυσία διότι αυτό που έχει σημασία είναι η πορεία της ΠΓΔΜ …προς την ευρωατλαντική ένωση.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, Κότσο Ανγκιούσεφ, μιλώντας στο πανεπιστήμιο J. Hopkins ζήτησε ανοικτά την παρέμβαση των ΗΠΑ για την επίλυση του ζητήματος .
Είναι γνωστό και ξεκάθαρο ότι η Ουάσιγκτον θα επιθυμούσε στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ , να έχει στην σύνθεση της την ΠΓΔΜ …οπωσδήποτε.
Το πρόβλημα  με την ονομασία «συζητείται» πάνω από είκοσι χρόνια, και οι ΗΠΑ θέλουν  οπωσδήποτε να τελειώνουν με το ζήτημα εδώ και τώρα, διότι παραμονεύει ο ρωσικός παράγοντας ο οποίος θα επιχειρήσει να ανατρέψει τα σχέδια αυτά με την βοήθεια της αντιπολίτευσης του Ν.Γκρουέφσκι και το σχέδιο του Παν-σλαβισμού των Βαλκανίων .
Το άλλο σχέδιο που καίει τον Τραμπ είναι το ενεργειακό καθώς από Ελλάδα και  ΠΓΔΜ διέρχονται πολλοί αγωγοί ενώ οι «επικίνδυνοι» «Poseidon» και «Turk Stream» πρέπει να «καταστραφούν» εν τη γενέσει τους.
Την ίδια στιγμή, την δέσμευση της νέας κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στο έργο διασύνδεσης των Συστημάτων Φυσικού Αερίου Ελλάδας-ΠΓΔΜ, εξέφρασε ο κ. Mitko Andreevski, Σύμβουλος επί θεμάτων Ενέργειας του πρωθυπουργού της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), κ. Zoran Zaev, σε συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ Σωτήρη Νίκα που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια.
Στη συνάντηση αξιολογήθηκε η  πρόοδος και διερευνήθηκαν τα επόμενα βήματα για την κατασκευή του αγωγού που θα συνδέει τις δύο χώρες, και ο οποίος θα προσφέρει στην ΠΓΔΜ τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης σε εναλλακτική προμήθεια Φυσικού Αερίου από την Ελλάδα, καθώς και σε άλλα έργα που σχεδιάζονται για την περιοχή.
Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί για τον ΔΕΣΦΑ μία καινούργια αγορά φυσικού αερίου και πιο συγκεκριμένα για το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (ΥΦΑ) της Ρεβυθούσας, η οποία μετά την ολοκλήρωση της 3ης δεξαμενής θα έχει μεγάλη διαθεσιμότητα εξαγωγής φυσικού αερίου.
Για όλα αυτά λοιπόν τα έργα που αφορούν «πολλά πολλά χρήματα» ο «επιχειρηματίας»  Τραμπ θέλει να τελειώνει με το ζήτημα της ονομασίας πιέζοντας Ελλάδα και Σκόπια στην εξεύρεση μιας κοινής λύσης.
Μια λύση ,  η οποία ενδεχόμενος στην συνέχεια να αντιμετωπίσει την λαϊκή δυσαρέσκεια και στις δύο χώρες, κάτι το οποίο θα εκμεταλλευτεί η Μόσχα για να υλοποιήσει το δικό της σχέδιο.
Μετά την Συρία, το επόμενο τοπίο που θα απασχολήσει την κοινή γνώμη είναι τα Βαλκάνια που είναι ικανά να «διαλύσουν» ακόμη και τον «ευρωπαϊκό στρατό» που ετοιμάζει το Βερολίνο και το οποίο  θα ελέγχει πλήρως .
Η ΠΓΔΜ «βαφτίζεται» ξανά στις αρχές Δεκεμβρίου – Ποιο είναι το νέο όνομα-πρόταση του Μ.Νίμιτς - Εικόνα0
Η ΠΓΔΜ «βαφτίζεται» ξανά στις αρχές Δεκεμβρίου – Ποιο είναι το νέο όνομα-πρόταση του Μ.Νίμιτς - Εικόνα1


pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη