14 Νοε 2017

Όσο περισσότερο σεξ κάνει το σκαθάρι τόσο μεγαλώνει το πέος των παιδιών του

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Έξετερ κατέληξαν σε μια αναπάντεχη αλήθεια: περισσότερο σεξ ισοδυναμεί με
μεγαλύτερο μόριο.
Τα αποτελέσματα δεν είναι φυσικά ορατά έπειτα από μία, δύο ή δέκα συνευρέσεις, αλλά με τον καιρό. Και όταν λέμε καιρό, εννοούμε πιθανότατα τα παιδιά ή τα εγγόνια!
Αυτό που βρήκαν μελετώντας την ερωτική συμπεριφορά των σκαθαριών είναι πως η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα επιφέρει μόνιμες ανατομικές αλλαγές στα γεννητικά τους όργανα, αλλαγές που περνούν τελικά στο DNA.
Το Πανεπιστήμιο του Έξετερ δεν έκανε φυσικά τη μελέτη του σε ανθρώπους, αλλά σε ένα είδος σκαθαριού. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως τα εξαγόμενα της έρευνάς του δεν μπορούν να εφαρμοστούν και στο ανθρώπινο είδος.
AP_835488339228
Ο δρ Paul Hopwood έγραψε στην πανεπιστημιακή ιστοσελίδα: «Παρά το γεγονός ότι δεν ξέρουμε τα μέσα και τα έξω του πώς αυτές οι γεννητικές δομές συνδέονται με την αναπαραγωγική επιτυχία κάθε είδους, τα αποτελέσματά μας δείχνουν πως η σεξουαλική μάχη για το ζευγάρωμα μπορεί να οδηγήσει σε εξελικτικές αλλαγές στο σχήμα των γεννητικών οργάνων».
Οι επιστήμονες παρακολούθησαν 10 γενιές του σκαθαριού και βρήκαν πως όσα του έδιναν να καταλάβει απέδιδαν απογόνους με μεγαλύτερα γεννητικά όργανα. Βρήκαν όμως πως το περισσότερο σεξ δεν είναι αναγκαστικά καλό για το θηλυκό, επειδή «μειώνει την ικανότητά του να νοιάζεται για τα παιδιά του».
AP_211312164147
Όταν μεγαλώνουν όμως τα γεννητικά όργανα του ενός, τότε την ίδια πορεία ακολουθούν αναγκαστικά και του άλλου. Όπως μας λέει η δρ Megan Head: «Χρειάζονται δύο για να χορέψεις ταγκό. Οπότε όταν οι αλλαγές στο σχήμα του ενός φύλου καταλήγουν σε αντίστοιχες αλλαγές στο άλλο φύλο, αυτό είναι γνωστό ως συν-εξέλιξη».
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Evolution» και έφερε χαμόγελο σε πολλούς…




newsbeast.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη