1 Μαρ 2018

Άλλος ένας τελικός, με ομάδα κόσμημα

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να κλειδώσει την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, έτσι ώστε να
υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο. Ένα ημίχρονο που έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο αφήνοντας πίσω του την κωμωδία της Κυριακής.
 Γράφει ο Σταύρος Κόλκας...
Το δύσκολο μετά από Κυριακές σαν την περασμένη, είναι να κρατήσεις την ομάδα σοβαρή και πειθαρχημένη. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου το κατάφερε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και ο ΠΑΟΚ παίζοντας απίστευτο ποδόσφαιρο πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με σκορ πρόκρισης.
Με φρεσκάδα, τεράστια ποσοστά κατοχής, μία απειλή μέχρι το 43΄και αυτή από κόντρες, πολύ γρήγορη κυκλοφορία μπάλας και ουσία με τα γκολ του Μαουρίτσιο και του Πρίγιοβιτς στη πρώτη ασίστ του Αζεβέδο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος έβγαλε αντίδραση, ο ΠΑΟΚ έκανε λάθη αλλά το 3-0 του Μπίσεσβαρ τελείωσε τη σεμνή τελετή. Η αρμάδα του Λουτσέσκου έγραψε την 16η σερί της νίκη και δεν έκλεισε τον κύκλο της τελευταίας απώλειας που είχε στο συγκεκριμένο γήπεδο. Το γκολ του Κόρμπου ήταν απλά η επιβράβευση για μία ομάδα που πάλεψε και το πέτυχε ένα παιδί σοβαρό και φιλότιμο όσο ελάχιστα στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Ο ΠΑΟΚ έκανε άλλη μία σημαντική δουλειά εμφατικά, με το ποδοσφαιρικό τμήμα να απαντά στις γελοιότητες της ΕΟ. Οι τεχνητές κρίσεις που δημιουργούσαν σε όλες τις ομάδες για να τις λυγίσουν, πλέον αποτελούν παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο γήπεδο, με την σοβαρότητα της ομάδας που εμπνέεται από τον προπονητή της. Δεκαέξι νίκες σερί και συνεχίζουμε.
Αυτή τη φορά είχε και κόντρα διαιτησία, όχι για να ευνοηθεί ο Πανιώνιος αλλά γιατί ο Σκουλάς μάλλον επηρεάστηκε από τη περιρρέουσα στημένη ατμόσφαιρα. Δεν θα σταθώ σε μεγάλες φάσεις, αλλά στα πολλά αστεία φάουλ που έδινε καθόλη την διάρκεια του αγώνα.
Επίσης, ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΟΚ με οφσάιντ όσο ήταν ο Λιβάγια στο Περιστέρι. Η πρόταση που ακολουθεί αφορά μόνο τα γίδια που έχουν πει έστω και μία φορά τον ΠΑΟΚ χαλίφη. Στην ΑΕΚ αυτά μετράνε, στον ΠΑΟΚ όχι. Κλείνει ο κύκλος της επικοινωνιακής βλαχιάς που απευθύνεται σε απαίδευτους νεοέλληνες.
Στα δικαστικά τώρα, βγήκε το κατηγορητήριο και μάλλον κόβω απίθανο το να φάμε μείον τρεις. Και βλέπω πολύ πιθανό να αγχωθεί ο Ολυμπιακός με κεφαλιά. Στο τέλος βέβαια, πιστεύω πως θα ξαναγίνει το παιχνίδι και οι παίκτες του Ολυμπιακού θα αναγκαστούν να περάσουν την επίπονη διαδικασία ενός αγώνα στη Τούμπα. Αυτή είναι η εκτίμηση που κάνω, όμως έχει δρόμο η υπόθεση.
Το καλύτερο το είπε ο Βιεϊρίνια. Αν κερδίσουμε και τα επτά παιχνίδια, θα το πάρουμε. Και έτσι είναι. Τι 16 σερί νίκες, τι 23. Εδώ που φτάσαμε.
Για να το πάρουμε σοβαρά και να ακολουθήσουμε τη γραμμή Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ πάει την Κυριακή στη Τρίπολη να αντιμετωπίσει μία πολύ καλή ομάδα και έναν πολύ καλό και καθαρό προπονητή.
Έχει την ψυχολογία και την ορμή μαζί του, όμως πρέπει να δείξει την ίδια αποφασιστικότητα. Το ξέρει η ομάδα, το ξέρουμε όλοι. Η Τρίπολη είναι μία έδρα που δεν μας έχει κάτσει αρκετές φορές καλά.
Όμως εδώ που φτάσαμε, δεν κοιτάμε πίσω. Ότι πρέπει να κάνουμε θα το κάνουμε, μόνο και μόνο επειδή απέναντί μας έχουμε σκατόψυχους. Και αυτοί δεν πρέπει με τίποτα να χαμογελάσουν.





sdna.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη