15 Μαρ 2018

Κάλεσμα Μητροπολίτη Ηλείας για το Συλλαλητήριο - Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική

Κάλεσμα στους πολίτες της Ηλείας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώνεται την Κυριακή στον Πύργο, στις 18 Μαρτίου, απευθύνει ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός. 
Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Παναγιώτη Δημητρακόπουλου δήλωσε τα εξής: « Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Οι γείτονές μας Σκοπιανοί δεν είναι Μακεδόνες. Γιατί οι Μακεδόνες από αρχαιοτάτων χρόνων ήσαν Έλληνες και μιλούσαν Ελληνικά.Γιαυτό και οι Μακεδόνες, ως Έλληνες, ελάμβαναν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες στην Ολυμπία μας από της ιδρύσεώς τους , από το 776 π.Χ. Η ιστορία το βεβαιώνει.
Τώρα στο ειδικότερο ερώτημά σου, κ. Δημητρακόπουλε, σου απαντώ: Βεβαίως η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας θα λάβη μέρος στο Πανηλειακό Συλλαλητήριο, που συνδιοργανώνουν οι Φορείς του Πύργου και όλης της Ηλείας, γιατί Ηλείοι είναι όλα τα Μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας. Δια τούτο συνιστώ σ’όλους τους Ηλείους, Κληρικούς και Λαϊκούς, να παρευρεθούν, ώστε Πανηλειακά να τονισθή η αλήθεια ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.
Μόνον συνιστώ: Η εκδήλωσις να μη χρωματισθή με κόμματικά χρώματα και να είναι κατά πάντα ειρηνική και ευγενική, ως αρμόζει στους Ηλείους Ορθοδόξους Χριστιανούς».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη