31 Μαρ 2018

Αυτός είναι δήμαρχος!

Την έγγραφη δέσμευση της ΕΥΑΘ με δελτίο τύπου που διανέμει ήδη απέσπασε ο δήμαρχοςΙγνάτιος Καϊτεζίδης μετά την 4ωρη σύσκεψη που έγινε στο
Υπουργείο Μακεδονίας Θράκηςμεταξύ της Υπουργού Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, του Γραφείου του Πρωθυπουργού στηΘεσσαλονίκη, της Διοίκησης της ΕΥΑΘ και των Δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματοςΘεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την έγγραφη δέσμευση της ΕΥΑΘ, αναγνωρίζεται το μεγάλο πρόβλημαυδροτροφοδοσίας των περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης και μέχρι την πλήρηομαλοποίηση δεσμεύεται:
1. Να διακόψει από τις 5 μ.μ. το απόγευμα του Σαββάτου και για 24 συνεχόμενες ώρεςτην υδροτροφοδοσία των περιοχών που μέχρι σήμερα είχαν περιοδικά νερό (κυρίωςδυτικά της πόλης) και να εξυπηρετήσει τις περιοχές της Πυλαίας, τουΠανοράματος, της Τούμπας, της Καλαμαριάς κλπ. που μέχρι σήμερα είχαν ταμεγαλύτερα προβλήματα.
2. Επίσης, η διοίκηση της ΕΥΑΘ δεσμεύεται να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες τοπρόβλημα με τη θολότητα του νερού από την Αραβησσό, ώστε να ομαλοποιήσειπλήρως την υδροτροφοδοσία σε όλες τις περιοχές του πολεοδομικούσυγκροτήματος.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, βγαίνοντας από τησύσκεψη μίλησε για τραγικές ευθύνες και ανεπάρκεια της διοίκησης της ΕΥΑΘ, η οποία απότην αρχή του εφιάλτη της λειψυδρίας της πόλης, ούτε τη σοβαρότητα του προβλήματοςκατανόησε έγκαιρα, αλλά ούτε είχε ετοιμότητα να το διαχειριστεί.
Τόνισε ότι οι ευθύνεςαυτές για τον εφιάλτη που ζει η πόλη, με ομόφωνη απόφαση των δημάρχων, θααναζητηθούν την επόμενη μέρα, γιατί αυτό που σήμερα είναι σημαντικό είναι να φτάσει τονερό στις βρύσες των νοικοκυριών.
Επίσης, σημείωσε πως αισθάνεται δικαιωμένος γιατίαναγνωρίστηκαν όλες οι θέσεις του δήμου και περιμένει την εξυπηρέτηση από τις 5 μ.μ.σήμερα των περιοχών της Πυλαίας και του Πανοράματος. Συγχρόνως κάλεσε τουςυπεύθυνους της ΕΥΑΘ να τηρήσουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους γιατί μετά από 5μέρες χωρίς νερό οι ασθενείς στις περιοχές του δήμου, οι ηλικιωμένοι, τα νοσοκομεία αλλάκαι τα νοικοκυριά δεν μπορούν να περιμένουν ούτε μία ώρα παραπάνω.
«Ας αναλογιστούντις ευθύνες τους και ας καταλάβουν το δράμα που ζει η πόλη και να λύσουν το πρόβληματώρα, γιατί διαφορετικά είναι αναπόφευκτη η εισαγγελική και η δικαστική παρέμβαση»,κατέληξε ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη