20 Μαρ 2018

Μπες - βάλε υπογραφή και mail και φυσικά ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣH FACEBOOK!

Αφορμή για την ανάρτηση είναι μία πρωτοβουλία, που σχετίζεται με την ανακήρυξη από την UNESCO του Ολύμπου ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 
Ο Όλυμπος είναι και παγκοσμίως γνωστός τόσο για τα οικολογικά χαρακτηριστικά και την
ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά του, όσο και για την σχέση του με την αρχαία ελληνική μυθολογία. Η ποικιλία των οικοτόπων του είναι εκπληκτική. Η έντονη ποικιλότητα του ανάγλυφου του Ολύμπου, ο διαφορετικός προσανατολισμός των πλαγιών, το πέτρωμα, το μεγάλο ύψος και η μικρή απόσταση των κορυφών από τη θάλασσα, δημιουργούν μεγάλη ποικιλία τύπων βλάστησης και βιοτόπων. Η σημασία του Δρυμού έχει αναγνωριστεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και παγκόσμια.

Το 1981 η UNESCO ανακήρυξε τον Όλυμπο «Διατηρητέο Οικοσύστημα της Παγκόσμιας Βιόσφαιρας». 
Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα έχει συμπεριλάβει τον Όλυμπο στις «Σημαντικές για την Ορνιθοπανίδα Περιοχές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας».
Έχει επίσης καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».

Ενώ δεν υστερεί σε τίποτε σε σχέση με την Ευρύτερη Περιοχή του Γαλάζιου Όρους στην Αυστραλία (Greater Blue Mountains Area) ή το Yosemite National Park στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά και πολλά άλλα παρόμοια μέρη του πλανήτη, δυστυχώς όμως δεν έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως τα προαναφερόμενα.

Η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO συναντάται ετησίως (αρχές καλοκαιριού)  για να συζητήσει μέτρα διαχείρισης των υπαρχόντων καταλογογραφημένων μνημείων και να αποδεχθεί υποψηφιότητες από ενδιαφερόμενες χώρες.

Τα παραπάνω, που αποτελούν μέρος μιας εκτεταμένης έρευνας, οδήγησαν σε μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης ανθρώπων όλων των ηλικιών και από όλα τα μέρη του κόσμου με στόχο το βουνό Όλυμπος να ανακηρυχθεί από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Αγαθές συγκυρίες  γέννησαν σκέψεις για το τι μπορούμε να κάνουμε. 
Έτσι τρία παιδιά, τρία ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ πριν από μερικές μέρες δημιουργήσαν ένα πολύγλωσσο ιστότοπο στην διεύθυνση 


για την συγκέντρωση υπογραφών παιδιών και ενηλίκων από όλο τον κόσμο, ώστε να καταγραφεί ένα συλλογικό αίτημα, αλλά και να παρουσιαστούν σχόλια ενθάρρυνσης της προσπάθειας. 

Μέχρι σήμερα ψήφισαν επώνυμα πολλοί Έλληνες - πρώτος εκ των οποίων είναι ο Νίκος Λυγερός, του  οποίου η εμπνευσμένη από την μοναδικότητα του Ολύμπου διάλεξη κινητοποίησε τα 3 παιδιά. Ψήφισαν επίσης και πολλοί ξένοι από Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Αγγλία, Ολλανδία, Ελβετία, Ισραήλ, Κορέα, Κύπρο, Γερμανία, Νότια Αφρική, στηρίζοντας την κοινή προσπάθεια!

Με δεδομένη την επιρροή του διαδικτύου, εσείς που διαβάζετε αυτή την ανάρτηση, θα μπορούσατε να είστε αρωγοί αυτής της προσπάθειας ενημερώνοντας και ψηφίζοντας, ή και με όποιο άλλο τρόπο εσείς κρίνετε.

Θα ήταν ευχής έργον εάν υιοθετούσατε την κοινή προσπάθεια και ψηφίζατε, μέσω email, Facebook, Twitter, what's up,
στην διεύθυνση 


αποτυπώνατε μέσα από ενθαρρυντικά σχόλια τον ενθουσιασμό τους,
αλλά και ενημερώνατε και ευαισθητοποιούσατε  όσο το δυνατόν περισσότερους!

Η ψηφοφορία είναι  εντελώς ΔΩΡΕΑΝ! 
Ψηφίζεις, 
βάζοντας όνομα και email, αν θέλεις αφήνεις σχόλιο 
και βγαίνεις από το site! 
δεν χρειάζεται τίποτε άλλο!

Σας  ευχαριστούμε πολύ!




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη