31 Ιουλ 2018

Τα παραμύθια του Αλέξη Τσίπρα και οι ανοησίες του Νίκου Τόσκα

Ο πρώτος που θέλησε να κρύψει την ανικανότητά του πίσω από θεωρίες εμπρηστών, ήταν ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας. Που
συνεχώς, τα πρώτα δύο 24ωρα της καταστροφής, μιλούσε για ύποπτες συμπτώσεις και πολλές εστίες πυρκαγιών. Ύστερα πήρε την μπάλα ο απίθανος Τόσκας. Και αφού ζωγράφισε κάτι γραμμούλες στο Google Map, έφτιαξε και κάτι ζωγραφιές σαν φωτιές πάνω στον ίδιο χάρτη, μετά γύρισε ικανοποιημένος στον καθρέφτη. Τους βρήκε τους σκοτεινούς εμπρηστές ο δαιμόνιος υπουργός.

Του Μανόλη Καψή

Φυσικά, αν δεν ήταν παντελώς άσχετος και απορροφημένος να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του, για την φοβερή επιτυχία με τους 100 νεκρούς... θα ήξερε αυτό που γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν μιλήσει, έστω και μια φορά, με πυροσβέστη. Ότι δηλαδή όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά μπορεί να επεκταθεί εν ριπή οφθαλμού, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όχι ένα χιλιόμετρο όπως δείχνουν οι "χάρτες" Τόσκα, αλλά δεκάδες χιλιόμετρα μακρυά. Το ξέρουμε από την εποχή της μεγάλης φωτιάς στην Πάρνηθα, επί εποχής Γεωργίου Ράλλη. Το έχουν δείξει, με επιστημονικό τρόπο, οι χάρτες που έχουν δημοσιοποιήσει οι Αμερικανοί, με αφορμή τις φωτιές στην Καλιφόρνια.

Ακόμα πιο αστείος και κωμικός (και τραγικός...), ήταν όταν μίλησε ο Νίκος Τόσκας για "καταπατητές" στα Γεράνεια Όρη. Γιατί ίσως δεν το ξέρετε εσείς, αλλά υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για chalet στη βουνοκορφή. Τα πιάνει αυτά ο Τόσκας αμέσως.

Το παραμύθι για τους καταπατητές, συνοδεύθηκε και από διάφορα ρεπορτάζ σε διαφορά σάιτ (στην υπηρεσία της κυβέρνησης), που κυκλοφόρησαν το άλλο απίθανο story, για επενδυτές που ενδιαφέρονται για εξόρυξη βωξίτη στα Γεράνεια Όρη. Αυτο που ξέχασαν να επισημάνουν όμως και εντόπισε το πολύ χρήσιμο Hellenic Hoaxes, είναι ότι η σχετική αίτηση έχει απορριφθεί ομοφώνως από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ήδη από τον Οκτώβριο του 2017, για λόγους περιβαλλοντικούς. Και φυσικά, μετά την καταστροφή, η έγκριση οποιασδήποτε τέτοιας αίτησης, μοιάζει ακόμα πιο απίθανη. Η φωτιά έδωσε τη χαριστική βολή σε οποιαδήποτε σκέψη για εκμετάλλευση... Άνθρακες, στην κυριολεξία, ο προπαγανδιστικός θησαυρός.

Στην φωτιά στο Νταού Πεντέλης, απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά που κατέστρεψε το Μάτι και έκαψε τους ανθρώπους, οι πληροφορίες της Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για 65χρονο, που έκαιγε ξύλα και χόρτα, στο σημείο ακριβώς που ξεκίνησε η φωτιά. Ασυνείδητος εγκληματίας φυσικά, αλλά όχι πυρομανής πράκτορας του Νεοφιλελευθερισμού, που θέλει να υπονομεύσει την λαοπρόβλητη. Ούτε πράκτορας ξένων δυνάμεων.
inRead Advertisement by VIDADS since 2011




Αυτό δεν εμπόδισε καθόλου την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Έθνος να δημοσιεύσει "φωτογραφία ντοκουμέντο", έτσι την ονόμασε..., εμπρηστικού μηχανισμού, με τον ισχυρισμό ότι προέρχεται από την Ανατολική Αττική. Ο τίτλος της εφημερίδας ήταν "Οι δορυφόροι έδειξαν εμπρησμό" και στην φωτογραφία (όχι φυσικά από δορυφόρο...) φαίνεται ένα από τα ύποπτα γκαζάκια. Ο ισχυρισμός μαζί με την φωτογραφία αναπαράχθηκε από πλήθος "σχετικών" ιστοσελίδων, όπως το Κουτί της Πανδώρας, ενώ το Periodista έβγαλε και πόρισμα: "Αποκάλυψη Βόμβα. Έτσι έκαψαν την Ανατολική Αττική"...


Είναι όμως έτσι; Με τη βοήθεια των Hellenic Hoaxes μαθαίνουμε τα εξής. Πρώτον η φωτογραφία που δημοσίευσε το Έθνος, κοινοποιήθηκε στο Facebook την Τετάρτη 25/07/18. Δεν έχει σχέση με την Ανατολική Αττική αλλά τραβήχτηκε στην Κινέτα! Και όπως αναφέρει ο Δημήτρης Πολύχρονης, κάτοικος της περιοχής που τράβηξε τις φωτογραφίες, είναι από τον οικισμό Γαλήνη, πάνω απο το κτήμα Σπύρος Παπαχαραλάμπους. Μπούρδες δηλαδή. Ακούστε όμως και τη συνέχεια.

Εκτός του ότι η φωτογραφία δεν είναι από το Νταού Πεντέλης, τα φιαλίδια είναι χρησιμοποιημένα. Φαίνεται καθαρά η τρύπα που δημιουργείται από το έμβολο, όταν η φιάλη τοποθετείται στο καμινέτο. Διαφορετικά, αν τα φιαλίδια είχαν τοποθετηθεί γεμάτα σε φωτιά, θα είχαν εκραγεί... Και δεν είναι μόνο αυτό.

Όπως δήλωσε ο Δημ. Πολύχρονης, κάλεσε την Πυροσβεστική να ελέγξει τα ευρήματά του. Το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής ήρθε αμέσως, είδαν τα φιαλίδια και δεν μπήκαν καν στον κόπο να τα περισυλλέξουν. Τα άφησαν εκεί που τα είδαν. Κατάλαβαν οι άνθρωποι... Τζίφος και πάλι. Άσε που σύμφωνα με τις αφηγήσεις των περιοίκων, η φωτιά δεν ξεκίνησε καν από εκείνο το σημείο. Αλλ' αντ' άλλων δηλαδή...

Και έτσι επιστρέφουμε στον Αλ. Τσίπρα, στον Νίκο Τόσκα και στη λοιπή κομπανία. Νομίζουν ότι με διάφορα κόλπα, θεωρίες συνωμοσίας, μαϊμού ανάληψη ευθύνης και επισκέψεις στα κρυφά, στον τόπο της καταστροφής, θα αποφύγουν να απολογηθούν για την πρωτοφανή ανικανότητά τους; Νομίζουν...



.capital.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη