31 Ιουλ 2018

Morgan Stanley: H μεγαλύτερη διόρθωση του έτους μόλις άρχισε

Νέο καμπανάκι για τις αγορές μετοχών κρούει η Morgan Stanley, επικαλούμενη μία σειρά από ενδείξεις που θέλουν το
πολυετές ράλι να φτάνει οριστικά στο τέλος του με μία διόρθωση, η οποία θα είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του περασμένου Φεβρουαρίου.

Οι υψηλότατες αποτιμήσεις, ειδικά των αμερικανικών μετοχών είναι μία σταθερή ένδειξη τον τελευταίο χρόνο, αλλά όχι η μόνη. Σύμφωνα με τους ειδικούς της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της αγοράς έχουν μείνει πολύ πίσω το τελευταίο διάστημα.

Παρά το γεγονός ότι το 85% των εταιρειών του S&P 500 παρουσίασαν καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα τριμήνου, ενώ και τα δεδομένα για την οικονομία υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις, οι επιχειρήσεις εκείνες, που τείνουν να επηρεάζονται περισσότερο από τον οικονομικό κύκλο δεν έχουν πετύχει να εξασφαλίσουν κέρδη τις τελευταίες εβδομάδες. Ακόμη και οι μεγάλοι κερδισμένοι της χρονιάς αδυνατούν να ακολουθήσουν, εξηγούν οι αναλυτές της Morgan.

«Το ξεπούλημα που μόλις άρχισε θα εξελιχθει σε μία διόρθωση, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη από το Φεβρουάριο» γράφουν σε σημείωμά τους στους επενδυτές και προσθέτουν: «Οι επιπτώσεις ενδεχομένως να είναι πιο επώδυνες σε χαρτοφυλάκια, που εστιάζουν σε τεχνολογικές εταιρείες, εταιρείες καταναλωτικών αγαθών και μικρής κεφαλαιοποίησης».

Χθες ο Nasdaq υποχώρησε 1,3%, με τις απώλειές του στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις να ανέρχονται στο 3,7%. Υπενθυμίζεται ότι από τα υψηλά Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου είχε σημειώσει πτώση 10%, αλλά στη συνέχεια ανέκαμψε.





Bloomberg
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη