9 Απρ 2019

Novartis: Άρση ασυλίας για Λοβέρδο ζητάει η Τουλουπάκη

Αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργού Υγείας,
Ανδρέα Λοβέρδου, για την υπόθεση της Novartis διαβιβάζεται στη Βουλή από την Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς καθώς οι Εισαγγελείς κατέληξαν σε αποχρώσες ενδείξειςγια τη δωροδοκία του.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έντεκα μήνες μετά την επιστροφή της δικογραφίας στην τακτική Δικαιοσύνη και δεκατέσσερις μήνες από την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή.


Πριν προχωρήσουν στην κλήση του πρώην υπουργού σε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου (και στη συνέχεια, στην άσκηση ποινικής δίωξης), οι εισαγγελείς διαβιβάζουν τη δικογραφία στη Βουλή για την άρση της ασυλία του καθώς είναι εν ενεργεία βουλευτής.

Παράλληλα, η υπόθεση αρχειοθετείται για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέας Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Η υπόθεση παραμένει ανοικτή για τους Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιάννη Στουρνάρα και Μάριο Σαλμά.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2018, η Βουλή αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδια να ασκήσει ποινική δίωξη για μια ενδεχόμενη δωροδοκία των δέκα υπό έλεγχο πολιτικών προσώπων,κρίνοντας ότι -εάν διαπράχθηκε το αδίκημα- δεν εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών,καθώς τελέστηκε επ'ευκαιρία άσκησης των καθηκόντων του. Συνεπώς κρίθηκε ότι δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα και αύριο, Τρίτη, αναμένεται η κλήση των μη πολιτικών προσώπων (πάνω από 20) στην υπόθεση για τα αδικήματα κατά περίσταση της δωροδοκίαςκαι του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη