30 Νοε 2021

Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον ιό «σπάνε» την καραντίνα – Έντονη ανησυχία των υγειονομικών


Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο «κυκλοφορώ ενώ είμαι θετικός στον κορονοϊό» στη Θεσσαλονίκη, με τις επαρχιακές περιοχές να κατέχουν τα πρωτεία εξαιτίας των περιορισμένων αστυνομικών ελέγχων
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Κιουμής, μέσω του ThessToday.gr, κρούει το καμπανάκι για την επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης από εκείνους που εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται στα υγειονομικά μέτρα και δεν αυτοπεριορίζονται.

Η κοινωνία συγκλονισμένη παρακολουθεί τη μια τραγική ιστορία πίσω από την άλλη με αρνητικό πρωταγωνιστή τον κορονοϊό και αντιλαμβάνεται ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας γνωρίζει πλήρη κατάρρευση από την ασφυκτική πίεση που δέχεται -κυρίως από τους ανεμβολίαστους. Και παρά τις πιέσεις της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και των επιστημόνων, μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας εξακολουθεί να «γυρίζει την πλάτη» στο εμβόλιο, στη ζωή. Ωστόσο, εύκολα διακρίνει κανείς ότι οι δογματικοί αρνητές του κορονοϊού εντοπίζονται στις μικρές κοινωνίες. Εκεί, δηλαδή, που τα περισσότερα μένουν ως «κοινά μυστικά» και επικρατεί η λογική της διαπροσωπικής σχέσης, από τον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, έως το έργο που προσφέρουν οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη