27 Νοε 2021

Τροφές που καταπολεμούν το άγχος


Η ρουτίνα, η δουλειά και οι υποχρεώσεις αυξάνουν τα επίπεδα άγχους και στρες. Γνωρίζετε ότι το φαγητό μπορεί να γίνει το αντίδοτό σας; Εμείς σας προτείνουμε τις κατάλληλες τροφές, για ανανεωμένη διάθεση!

Ζυμαρικά γεμάτα χαρά

Τα ζυμαρικά και γενικότερα οι υδατάνθρακες (πατάτες, δημητριακά κ.α.) βοηθούν στη σύνθεση σεροτονίνης, της ορμόνης που ελέγχει την διάθεση. Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι βοηθούν να διατηρείται το σάκχαρο του αίματος σταθερό και εμποδίζουν τις αυξομειώσεις στα επίπεδα ενέργειας. Το αποτέλεσμα είναι όταν τρώτε τα ζυμαρικά σας να νιώθετε χαρούμενοι και πλήρεις.

Συμβουλή: Όποτε νιώθετε ότι έχετε πεσμένη διάθεση, μπορείτε να ετοιμάσετε ενα πιάτο με Κριθαράκι με Σόγια Fytro και σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα!


Μυρωδιά που σε ταξιδεύει

Τα μυρωδικά στο φαγητό, όσο περίεργο και αν ακούγεται, μπορούν να σας βοηθήσουν να διώξετε από πάνω σας τη μελαγχολία και το στρες. Ο βασιλικός, η δάφνη, η ρίγανη, το δεντρολίβανο και ο δυόσμος, με την έντονη μυρωδιά τους, μπορούν να σας ηρεμήσουν και να σας ταξιδέψουν.

Συμβουλή: Ετοιμάστε το αγαπημένο σας φαγητό και προσθέστε του μυρωδικά. Μαζί με τη γεύση θα φτιάξει και η διάθεσή σας.



Σοκολάτα πειρασμός

Τη σοκολάτα την έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με πειρασμό που μαζί με τη γλυκιά γεύση μας αφήνει και γλυκές …θερμίδες. Ένα μικρό, όμως, κομμάτι σοκολάτα μπορεί να μας δώσει ευφορία. Η σοκολάτα υγείας περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες και τρυπτοφάνη που μεταβολίζεται σε σεροτονίνη (ορμόνη που ελέγχει την διάθεση), καθώς επίσης και ποσότητες σεληνίου και μαγνησίου που βοηθούν στην ψυχική εφορία.

Συμβουλή: Κάθε φορά που υπάρχει ένταση με τους συναδέλφους σας στο γραφείο, μπορείτε να τους προσφέρετε ένα μικρό κομμάτι Σοκολάτα Υγείας.



Σνακ για χαλάρωση

Οι ξηροί καρποί που περιλαμβάνονται σε όλα τα προγράμματα υγιεινής διατροφής ως σνακ, βοηθούν τον οργανισμό να χαλαρώσει. Είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο, το οποίο ηρεμεί το νευρικό σύστημα, καθώς εμποδίζει την είσοδο διεγερτικών ερεθισμάτων στον εγκέφαλο. Να προτιμάτε τους ξηρούς καρπούς χωρίς αλάτι, προκειμένου να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.

Συμβουλή: Οι Ρυζογκοφρέτες Fytro, σκέτες ή με σουσάμι, είναι ένα έξυπνο σνακ που θα σας χορτάσει και θα δημιουργήσει στον οργανισμό σας αίσθηση πληρότητας, χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν.



Ζάχαρη για ενέργεια

Η ζάχαρη είναι μια παρεξηγημένη τροφή, καθώς πολλοί την συνδέουν με την αύξηση του βάρους. Όμως, η ζάχαρη με μέτρο μπορεί, όπως φαίνεται, να μειώσει το στρες, να δώσει ενέργεια και περισσότερη συγκέντρωση. Όποτε, λοιπόν, αισθάνεστε αδυναμία, κόπωση και στρες, βάλετε ένα κουταλάκι Μαύρη Ζάχαρη Fytro στο καφέ σας, στο γάλα ή στο τσάι σας και αμέσως θα νιώσετε γεμάτοι ενέργεια.

https://fytro.com.gr/article/trofes-poy-katapolemun-to-agxos/?vmcid=p%24g%2co%2406afc4b6-4f50-11ec-b28b-2c600c6f7092-7ffacfbb6700%2ct%241637996566944


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη