29 Νοε 2021

ZeroHedge : Hταν η Goldman αυτή τη φορά που εμφανίσθηκε κόντρα στη παγκόσμια μηντιακή τρομοκρατία της Omicron


Λήξη τρόμου-προς ώρας- ώσπου να ετοιμάσουμε την επόμενη μετάλλαξη, με τελικό στόχο την αχτύπητη COVID-21
Λήξη τρόμου-προς ώρας- ώσπου να ετοιμάσουμε την επόμενη μετάλλαξη, με τελικό στόχο την αχτύπητη COVID-21.

Ηταν η Goldman αυτή τη φορά που εμφανίσθηκε κόντρα στη παγκόσμια τρομοκρατία να ανακοινώσει ότι η τράπεζα διατηρεί “εύλογο βαθμό εμπιστοσύνης ότι αυτή η μετάλλαξη είναι απίθανο να είναι πιο κακόβουλη και ότι τα υπάρχοντα εμβόλια πιθανότατα θα συνεχίσουν να είναι αποτελεσματικά”.

Στη συνέχεια, σήμερα το πρωί, ο γιατρός της Πρετόρια που σήμανε πρώτος τον κώδωνα του κινδύνου για το νέο στέλεχος και ο οποίος είναι σύμβουλος Covid-19 της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής είπε ότι τα συμπτώματα που συνδέονται με την παραλλαγή του κοροναϊού Omicron ήταν έως τώρα ήπια.

Σε αντίθεση με τον πανικό που εξαπολύει ο δυτικός μέσος όρος, ο Barry Schoub-κεντρική photo, πρόεδρος της Υπουργικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Εμβόλια, είπε στο Sky News την Κυριακή ότι ενώ η Νότια Αφρική, η οποία εντόπισε για πρώτη φορά τη νέα παραλλαγή, έχει επί του παρόντος 3.220 άτομα με μόλυνση από τον κορωνοϊό συνολικά και ενώ η παραλλαγή φαίνεται να εξαπλώνεται ταχέως, δεν υπήρξε πραγματική άνοδος των νοσηλειών

«Τα κρούσματα που έχουν συμβεί μέχρι στιγμής ήταν όλα ήπιας μορφής, ήπιας έως μέτριας βαρύτητας περιπτώσεις, και αυτό είναι ένα καλό σημάδι», είπε ο Schoub, προσθέτοντας ότι ήταν ακόμη νωρίς και τίποτα δεν ήταν ακόμα σίγουρο.

Το πιο σημαντικό, και σε αντίθεση με τη φοβερή αφήγηση που κυκλοφορεί 24 ώρες το 24ωρο από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, ο Schoub είπε ότι ο μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων που βρέθηκαν στην παραλλαγή Οmicron φαίνεται να αποσταθεροποιεί τον ιό, γεγονός που μπορεί να τον κάνει λιγότερο «ταιριασμένο» από τον κυρίαρχο στέλεχος δέλτα.

Ενώ η Νότια Αφρική, όπου πρωτοεμφανίστηκε το στέλεχος Omicron στις αρχές Νοεμβρίου, έχει πληγεί από μια σειρά ταξιδιωτικών απαγορεύσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα έθνη, αφού οι επιστήμονές της ανακάλυψαν τη μεταλλαγμένη παραλλαγή την περασμένη εβδομάδα, έκτοτε ένας αυξανόμενος αριθμός ευρωπαϊκών χωρών, μαζί με την Αυστραλία, έχουν επίσης εντοπίσει άτομα που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή.

«Κατά κάποιο τρόπο, ελπίζουμε ότι δεν θα εκτοπίσει τη Delta επειδή η Delta που γνωρίζουμε ανταποκρίνεται πολύ καλά στο εμβόλιο», είπε.

Ταυτόχρονα, θα μπορούσε κανείς να επισημάνει ότι ενώ η Omicron θα μπορούσε σύντομα να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος λόγω του υψηλότερου R-nought (ή του ρυθμού μετάδοσης), αυτό θα μπορούσε να είναι μια ευλογία ανάμεσα στις μεταλλάξεις καθώς απωθεί το πολύ πιο επικίνδυνη (και πιο σταθερή) Delta.

Δεν ήταν μόνο ο Schoub που επιδίωκε να μειώσει τον φόβο: η Angelique Coetzee, πρόεδρος της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης, συμφώνησε με την εκτίμηση του Schoub αποκαλώντας τα συμπτώματα που σχετίζονται με την παραλλαγή σε αυτό το σημείο «διαφορετικά και τόσο ήπια» σε σύγκριση με άλλα που είχε λάβει θεραπεία για του ιού τους τελευταίους μήνες.

Η Coetzee, η οποία εντόπισε για πρώτη φορά αυτό που αποδείχθηκε ότι ήταν η νέα παραλλαγή, είπε στην U.K. Telegraph ότι αρκετοί υγιείς νεαροί άνδρες εμφανίστηκαν στην κλινική της «αισθανόμενοι τόσο κουρασμένοι». Περίπου οι μισοί ήταν ανεμβολίαστοι.

Μιλώντας στην Telegraph, είπε ότι «Τα συμπτώματά τους ήταν τόσο διαφορετικά και τόσο ήπια από εκείνα που είχα αντιμετωπίσει πριν», είπε η Coetzee στην The Telegraph.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που προσήλθαν στην κλινική της και βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 ένιωθαν κουρασμένοι. Άλλα συμπτώματα περιελάμβαναν πόνους στους μύες και ελαφρύ βήχα, πρόσθεσε ο Coetzee στο Sputnik.

“Δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα. Από αυτούς που έχουν μολυνθεί, ορισμένοι νοσηλεύονται επί του παρόντος στο σπίτι”, είπε.

«Αυτό που βλέπουμε κλινικά στη Νότια Αφρική είναι εξαιρετικά ήπιο», είπε την Κυριακή στην εκπομπή «Andrew Marr Show» του BBC.

kourdistoportocali.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη