18 Ιαν 2022

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Ο εφιάλτης που έζησε η 24χρονη στη σουίτα


Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. Ο βιασμός της νεαρής γυναίκας προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα.

Ο Βασίλης Πλιώτας απέστειλε παραγγελία στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης να εποπτεύσει την έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών και να εξαντλήσει όλα τα δικονομικά μέσα που δίνει ο νόμος και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, ώστε η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος, «όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων επιτάσσει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να ενημερώνεται για την εξέλιξη των ερευνών και των ανακριτικών πράξεων.

Οι έρευνες των Αρχών άλλωστε είναι σε πλήρη εξέλιξη με διπλό στόχο. Τόσο τη διερεύνηση των όσων κατήγγειλε η 24χρονη ότι συνέβησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης όπου έπεσε θύμα βιασμού, όσο και η διαλεύκανση της καταγγελίας για κύκλωμα μαστροπείας που δρα στην πόλη.

«Οι τοξικολογικές μπορούν να κρίνουν και ισόβια»

Οι έρευνες στρέφονται αφενός στην πλήρη διαλεύκανση των όσων συνέβησαν στη διάρκεια του πάρτι σε ξενοδοχείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με θύμα την 24χρονη και αφετέρου στην αναζήτηση τυχόν κυκλώματος μαστροπείας, το οποίο δρούσε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να προωθεί γυναίκες σε αντίστοιχα πάρτι.

Σήμερα ο υπουργός της Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα επισκεφθεί το αστυνομικό τμήμα, στο οποίο έκανε την καταγγελία η 24χρονη.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, τόνισε ότι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

«Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια», ανέφερε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία. Η διεύθυνση ασφαλείας κινείται με μεγάλη μεθοδικότητα. Παίρνει υλικό από ό,τι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους», επισήμανε ο Χρήστος Συμεωνίδης.

Τέλος, ο αστυνομικός είπε ότι αν η τοξικολογική δείξει ότι η κοπέλα είχε ναρκωθεί, όπως είπε και ο δικηγόρος της, θα αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο φτάνοντας μέχρι και τα ισόβια για τους δράστες.

Η νεαρή γυναίκα δέχεται απειλές

Η 24χρονη δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει μέχρι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση τόσο τη δική της όσο και γύρω από το καλά οργανωμένο κύκλωμα μαστροπείας, που, όπως λέει, κρύβεται πίσω από τον δικό της εφιάλτη, με συμμετοχή ακόμα και επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης.

Πάντως, καθώς νέα στοιχεία βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας, η νεαρή γυναίκα καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της.

Μάλιστα, η 24χρονη δεν μένει στο σπίτι της, αλλά φιλοξενείται, καθώς φοβάται το «κύκλωμα της νύχτας», όπως δήλωσε στο MEGA ο εργοδότης της.

Ο εργοδότης τόνισε πως η κοπέλα το τελευταίο διάστημα έδειχνε χαμένη στις σκέψεις της, χωρίς αρχικά να θέλει να πει τίποτα σε κανέναν.

Το χρονικό του βιασμού

Η 24χρονη περιέγραψε με ακρίβεια τα δραματικά γεγονότα που κατήγγειλε ότι συνέβησαν στη σουίτα 602 του ξενοδοχείου. «Στις 04:00 το πρωί φεύγοντας όλες μαζί από το ξενοδοχείο διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να οδηγήσω λόγω μέθης, δεν μπορούσα ούτε καν το αυτοκίνητό μου να εντοπίσω. Έτσι αποφάσισα να κλείσω ένα δωμάτιο και να κοιμηθώ στο ξενοδοχείο» ανέφερε η 24χρονη, σχετικά με τη μοιραία εκείνη νύχτα.

«Καθώς αποφάσισαν να φύγουν, δέχτηκε τηλεφώνημα από αυτόν που την κάλεσε στο πάρτι και της λέει γύρισε πίσω, θα σε βοηθήσω. Ένιωσε ασφάλεια καθώς το σπίτι της ήταν μακριά, στην άλλη άκρη της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο δικηγόρος της, Αθανάσιος Ζιώγας.

«Ανεβαίνοντας στο δωμάτιό μου συνάντησα στον διάδρομο τρεις άνδρες που ήταν στο πάρτι. Αυτοί, επειδή ήμουν σε άσχημη κατάσταση, με κάλεσαν στο δωμάτιό τους, λέγοντας ότι είναι καλύτερο. Από τότε δεν θυμάμαι τίποτα», είπε στην κατάθεσή της η κοπέλα.

«Ξύπνησα το πρωί λίγο πριν τις 11:00, και βρισκόμουν σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζα. Είχε πεταμένα ανδρικά ρούχα και μια βαλίτσα, ενώ πάνω στο τραπέζι είδα ένα χάπι ανδρικής διέγερσης. Το φόρεμά μου ήταν σηκωμένο και δεν φορούσα εσώρουχο. Αμέσως πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα και έκανα την καταγγελία», κατέθεσε η 24χρονη.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου πάρτι, στη σουίτα του ξενοδοχείου υπήρχαν εκδιδόμενες καλλίγραμμες γυναίκες, νεαρής ηλικίας, με την 24χρονη να μην ανήκει σε αυτές.

Η 24χρονη στις καταθέσεις της αναγνώρισε τον έναν άνδρα και έπειτα από μέρες ανέφερε ότι θυμάται και ένα δεύτερο άτομο να συμμετέχει στον βιασμό, ο οποίος, όπως τόνισε στην ανακρίτρια, είναι ο αδερφός του πρώτου ατόμου. Επίσης, είπε ότι θυμάται και ένα τρίτο άτομο στο δωμάτιο, το οποίο δεν μπορεί να αναγνωρίσει.

Η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε το βιασμό το επόμενο κιόλας πρωί, όταν αντιλήφθηκε τι συνέβη, όταν ξύπνησε σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζε με πεταμένα ανδρικά ρούχα παντού και ανδρικά διεγερτικά χάπια στο κομοδίνο, και η ίδια γυμνή. Η 24χρονη επικοινώνησε με τον δικηγόρο της, και κατέθεσε αμέσως μήνυση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη