29 Ιαν 2022

«Ζητείται ρεσεψιονίστ κάτω των 30 ετών, ευπαρουσίαστη»!...


"Στο βιογραφικό στείλτε και ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό"!Η σεξιστική αγγελία στην Ιταλία που έχει προκαλέσει σάλο...

Την διενέργεια έρευνας με αφορμή μια σεξιστική αγγελία για τη θέση ρεσεψιονίστ ξεκίνησε το υπουργείο Εργασίας της Ιταλίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian», η αγγελία μιας...εταιρείας από τη Νάπολη προκάλεσε δυσφορία στο ιταλικό υπουργείο μετά τις έντονες αντιδράσεις στα social media από χρήστες να θεωρούν αδιανόητο -και δικαίως- ότι στο βιογραφικό τους, οι ενδιαφερόμενες θα έπρεπε εκτός από τα τυπικά προσόντα για τη θέση, να επισυνάψουν και μία ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό.

Η αγγελία ανέφερε επίσης πως οι υποψήφιες θα έπρεπε να είναι κάτω των 30 ετών, να μιλούν άπταιστα αγγλικά, να έχουν δικό τους αυτοκίνητο και να διαθέτουν «φωτεινό χαρακτήρα και ελκυστική εμφάνιση».


«Σας ζητούμε να μας στείλετε μια ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό, ή κάτι παρόμοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη αγγελία για τη θέση εργασίας, με μισθό που δεν ξεπερνούσε τα 500 ευρώ.

Μόλις οι χρήστες είδαν καταχωρημένη τη συγκεκριμένη αγγελία, η αντίδρασή τους ήταν τέτοια, που ανάγκασε την εταιρεία να την αποσύρει άρον-άρον.

«Πρόκειται για μία αλλόκοτη αγγελία», υποστήριξε η σύμβουλος εργασίας της Νάπολης, Τσιάρα Μαρσιάνι.

«Είναι σκανδαλώδης για πολλούς λόγους...ξεκινώντας από την αναζήτηση γυναίκας κάτω των τριάντα ετών και τον μισθό που είναι παράλογα ανεπαρκής για την δέσμευση και τις αρμοδιότητες», πρόσθεσε.

Η εταιρεία με έδρα τη Νάπολη, έσπευσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και σε ανακοίνωσή της στα ιταλικά ΜΜΕ, τόνισε ότι, πράγματι η απαίτηση για φωτογραφία με μαγιό ήταν απρεπής» ενώ έριξε το μπαλάκι των ευθυνών σ΄έναν «υπάλληλο χωρίς εμπειρία» που υποτίθεται πως αυτός συνέταξε την αγγελία.

H υπουργός Εργασίας της Iταλίας, Άντρεα Ορλάντο, ζήτησε τη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Το πρόβλημα του σεξισμού παραμένει… χρειάζεται να γίνει πολύ περισσότερη δουλειά για την ισότητα των φύλων», τόνισε η σύμβουλος Εργασίας της Νάπολης.

«Υπάρχουν τόσα πολλά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ειδικά σε μια πόλη όπως η Νάπολη, η οποία έχει πολύ χαμηλό ποσοστό γυναικών στην απασχόληση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ από το 2019, λιγότερο από το 50% των Ιταλίδων που μπορούν να εργαστούν από ηλικιακής πλευράς, κατέχουν μία θέση απασχόλησης.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε με την πανδημία του κορωνοϊού, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.
Πολλές γυναίκες αναγκάζονται να παραιτηθούν αφού μείνουν έγκυες, καθώς δεν μπορούν να βρουν μία ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογενειακής ζωής. Υπάρχει έλλειψη οικονομικά προσιτών εγκαταστάσεων παιδικής μέριμνας όπως επίσης και άκαμπτες συνθήκες στον εργασιακό τομέα

 


 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη