18 Ιαν 2022

Ποιος βρίσκεται πίσω από την βράβευση του Μπακογιάννη που προκάλεσε ερωτηματικά


O δήμαρχος «ευλογάει τα γένια του»

Εντύπωση προκάλεσε πριν από μερικές ημέρες η είδηση ότι ο Κώστας Μπακογιάννης παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει με τους χειρισμούς και τις σπατάλες του στον Δήμο Αθηναίων, βραβεύτηκε ως ένας από τους… 5 καλύτερους δημάρχους της Ευρώπης.

Η βράβευση περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα mayorsofeurope.eu της οποίας είναι ιδρυτής ο Κροάτης Vanja Sertic, ο οποίος διαθέτει και μια πλατφόρμα που αφορά προσφορές για ξενοδοχεία, κομμωτήρια κ.α.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της augi.gr, η πλατφόρμα mayorsofeurope.eu δεν αναφέρει την ύπαρξη κάποιου διοικητικού συμβουλίου ή συνεργατών, παρά αντλεί τα στοιχεία από τους ίδιους τους δημάρχους.

Όπως αναφέρεται στην συγκεκριμένη πλατφόρμα ο Κώστας Μπακογιάννης «έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία διάφορα έργα και ηγείται της πόλης στον δύσκολο δρόμο προς την αστική μεταμόρφωση». Εκεί γίνεται λόγος για τον μεγάλο περίπατο, τα οκτώ πάρκα τσέπης, την επαναλειτουργία συντριβανιών και την ανακατασκευή πεζοδρομίων.

Με διθυραμβικό ύφος αναφέρεται ότι ο Μπακογιάννης με «σκληρή δουλειά» πέτυχε «εκπληκτικά επιτεύγματα»: «Χάρη στον δήμαρχο Μπακογιάννη, η Αθήνα έκλεισε με επιτυχία το 2021. Λόγω της σκληρής δουλειάς του και της δέσμευσής του, η πόλη είναι στο σωστό δρόμο για να εκπληρώσει τους φιλόδοξους στόχους του σε πολλούς τομείς. Η ελληνική πρωτεύουσα ξαναγεννιέται και απομένει να δούμε πόσο μακριά είναι θα φτάσει το 2022. Η mayorsofeurope.eu είναι ενθουσιασμένη και παρακολουθεί την Αθήνα στο ταξίδι της ανυπομονώντας να δει νέα εκπληκτικά επιτεύγματα που αναμφίβολα θα πετύχει ο δήμαρχος Μπακογιάννης το επόμενο έτος».

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε το δημοσίευμα δεν υπήρχαν κριτήρια για την βράβευση του Μπακογιάννη, καθώς η πλατφόρμα συλλέγει τις πληροφορίες απευθείας από τους… ίδιους τους δημάρχους!

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η πλατφόρμα «ακολουθεί, συγκρίνει και προωθεί καλές πρακτικές, θετικά παραδείγματα και εμπειρίες τοπικών πολιτικών και παρακολουθεί στενά το έργο των δημάρχων με σκοπό να αναζητήσει και να συλλέξει πληροφορίες από πρώτο χέρι απευθείας από τους δημάρχους».                                  Σχόλιο: μπας και η ψηφοφορία έγινε στο Πακιστάν ρε ποδιά;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη