29 Ιαν 2022

Θεοδωρικάκος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να βρεθεί στην τρίτη θέση»


«Οφείλουμε απέναντι στους πολίτες να μιλάμε με τη γλώσσα της αλήθειας», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είχαμε μια μεγάλη κακοκαιρία, στην οποία ο κρατικός μηχανισμός δεν τα κατάφερε. Και είχαμε και μια ιδιωτική εταιρεία, την Αττική Οδό, η οποία απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, ο οποίος είναι ο κρισιμότερος δρόμος τους ελληνικού κράτους. Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας, ο δρόμος έκλεισε με άναρχο τρόπο και αυτό είχε πάρα πολύ αρνητικές συνέπειες», ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν είδα χτες τους ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση να λέει για τις ευθύνες της εταιρείας. Είναι κομματική εμπάθεια ή πολιτική αφέλεια;», πρόσθεσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Για τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν, επεσήμανε ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αποζημιωθούν.

Σχετικά με το πινγκ-πονγκ ευθυνών με την ιδιωτική εταιρεία, ο υπουργός διευκρίνισε πως «εάν η Αττική Οδός έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ότι δε μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο με την κακοκαιρία, είναι βέβαιο ότι ο κ. Στυλιανίδης θα μπορούσε να πάρει άλλες αποφάσεις. Μόνο την Δευτέρα είχαν περάσει 73.000 οχήματα και 6.500 βαριά οχήματα. Η ευθύνη είναι μεγάλη».

«Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό διαβεβαίωνε μέχρι και εκείνο το πρωινό ότι μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο. Καμία Τροχαία δε μπορεί να κλείσει έναν δρόμο, εάν η ιδιωτική εταιρεία διατείνεται ότι μπορεί να τον κρατήσει ανοιχτό», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για την Πρόταση Μομφής είπε ότι είναι προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει να καταθέσει κάποια εναλλακτική πρόταση. «Είναι σε πολύ μεγάλο εσωκομματικό μαράζωμα. Το κυριότερο είναι ότι κινδυνεύει στις επόμενες εκλογές να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Ακόμα, χαρακτήρισε «άσφαιρη» την κίνηση Τσίπρα για πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. «Η κίνηση για την μομφή ενάντια στην Κυβέρνηση είναι μια απελπισμένη προσπάθεια», επεσήμανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη