28 Μαΐ 2022

Φεστιβάλ Καννών 2022: Οι Έλληνες celebrities σαν σταρ του σινεμά – Όλες οι εμφανίσεις


Προσωπικότητες απ’ όλο τον πλανήτη και λαμπερές παρουσίες που πάτησαν στο κόκκινο χαλί, κατάφεραν να ξεχωρίσουν στις Κάννες με αρκετούς Έλληνες καλλιτέχνες να δίνουν το «παρών» για άλλη μια χρονιά.

Φεστιβάλ Καννών 2022 – Ο Πάνος Κούτρας και οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Dodo»

Η ταινία «Dodo» του Πάνου Κούτρα έφτασε στις Κάννες όπου και έκανε την μεγάλη της

πρεμιέρα. Στο πλευρό του σκηνοθέτη βρέθηκαν και αρκετοί από τους ηθοποιούς της ταινίας.

Ο  Πάνος Κούτρας, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Άκης Σακελλαρίου, η Μαριέλλα Σαββίδου, η Νατάσα Εξηνταβελώνη και αρκετοί ακόμη Έλληνες, ταξίδεψαν στις Κάννες και στο Φεστιβάλ Καννών 2022.

Στην ταινία  Dodo παίζουν: Τζομάνα Αλχασάν, Πολύδωρος Βογιατζής, Νίκος Γκέλια, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Σμαράγδα Καρύδη, Αχμάντ Κοντάρ, Τζεφ Μοντάνα, Άγγελος Παπαδημητρίου, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Κρις Ραντάνοφ, Μαριέλλα Σαββίδου, Άκης Σακελλαρίου, Άννα Τζορτζίκια, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

Γιώργος Μαζωνάκης – Συγκινημένος στις Κάννες 

Στις Κάννες βρέθηκε και ο Γιώργος Μαζωνάκης ο οποίος βραβεύτηκε για την συμμετοχή του στην ταινία «Στον θρόνο του Ξέρξη», η οποία σκηνοθέτησε η Εύη Καλογηροπούλου. Το TLIFE εξασφάλισε αποκλειστικό στιγμιότυπο από την άφιξη του Γιώργο Μαζωνάκη στις Κάννες.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις του διαγωνιστικού τμήματος στις Κάννες και η ταινία της Εύης Καλογηροπούλου «Στον Θρόνο του Ξέρξη» απέσπασε το «Canal+ Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους».

«Είμαι πολύ συγκινημένος, κλαίνε τα μάτια μου και η ψυχή μου. Η ταινία μας πήρε το βραβείο. Εύη Καλογεροπούλου, το ταλέντο σου μοναδικό, η ψυχή σου ακόμη πιο θεική. Αφροδίτη Παναγιωτάκου σε ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ πολύ όλους», ήταν τα λόγια του Γιώργου Μαζωνάκη.

Η ταινία, σε ανάθεση του Onassis Culture και με καλλιτεχνική επιμέλεια της Αφροδίτης Παναγιωτάκου, Διευθύντριας Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, επιλέχθηκε από το φεστιβάλ ανάμεσα σε ταινίες δημιουργών από όλο τον κόσμο και συμμετείχε επίσημα στην Εβδομάδα Κριτικής του 75ου Φεστιβάλ Καννών, το παράλληλο διαγωνιστικό τμήμα του ευρωπαϊκού κινηματογραφικού θεσμού, κάνοντας, μάλιστα, επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα.

Βίκυ Καγιά – «Πυρκαγιά» στο κόκκινο χαλί με την εμφάνισή της

Επιλέγοντας μαύρο αποκαλυπτικό φόρεμα, η Βίκυ Καγιά πάτησε στο κόκκινο χαλί για το Φεστιβάλ Καννών 2022 και για άλλη μια φορά εντυπωσίασε με την παρουσία της.

Η Βίκυ Καγιά επέλεξε φόρεμα MiRo για την εμφάνιση που έκανε το βράδυ της Πέμπτης, ενώ δεν σταμάτησε να μοιράζεται μαζί μας εικόνες από το ταξίδι της στις Κάννες, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη