17 Μαΐ 2022

Τούρκοι απαγόρευσαν στον Ματθαίο Τσαχουρίδη να ανέβει στη σκηνή


Απίστευτο μένος κατά του ποντιακής καταγωγής καλλιτέχνη Ματθαίου Τσαχουρίδη, στην Τουρκία καθώς του απαγόρευσαν να τραγουδήσει επειδή… τιμά την μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Ο κ. Τσαχουρίδης ήταν καλεσμένοςστην γιορτή του ποδοσφαιρικού συλλόγου Trabzonspor που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην γείτονα και μάλιστα βρισκόταν στην αφίσα των εορτασμών, όμως μετά από την στοχοποιησή του από τούρκους πολιτικούς, η διοίκηση του ποδόσφαιρικού συλλόγου αποφάσισε να του απαγορεύσει να ανέβει στην σκηνή.

Συγκεκριμένα ήταν ο αρχηγός του «Κόμματος της Νίκης» Ουμίτ Οζντάγ, που αναφέρθηκε στην αφίσα στον λογαριασμό του στο Twitter και έγραψε: «Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης είναι ένα πρόσωπο που τιμά τη μνήμη της 19ης Μαΐου 1919 ως επέτειο της λεγόμενης γενοκτονίας των Ποντίων. Είμαι βέβαιος ότι δεν το γνωρίζατε. Παρακαλώ μην επισκιάζετε η γιορτή».

Φοβισμένοι προφανώς μην κατηγορηθούν και για.. φιλελληνισμό οι διοικούντες αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στον καλλιτέχνη να ανέβει στην σκηνή για να τραγουδήσει. Ο φόβος των Τούρκων για την παρουσία της ποντιακής κουλτούρας στην περιοχή του Πόντου οφείλεται ίσως και στο γεγονός ότι δεν είναι μικρός ο αριθμός των κατοίκων της περιοχής που τα τελευταία χρόνια επανακαλύπτει τις ρίζες του. Με την πρωταθλήτρια ομάδα δε να έχει την έδρα της στην συγκεκριμένη περιοχή αυτό γίνεται ακόμη πιο… απειλητικό.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη