16 Μαΐ 2022

Πούτιν: Θα απαντήσουμε στην επέκταση του ΝΑΤΟ σε Φινλανδία και Σουηδία


Η Δύση δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες ότι η Μόσχα απλώς θα κάτσει και θα ανεχθεί τη επέκταση του ΝΑΤΟ με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας: Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε σήμερα η ρωσική ηγεσία, προειδοποιώντας παράλληλα ότι αυτή η νατοϊκή επέκταση είναι μια λάθος κίνηση που πρόκειται να προκαλέσει στρατιωτική ένταση.


Μιλώντας σήμερα από το βήμα της Συνόδου του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε το μήνυμα ότι η επέκταση των νατοϊκών στρατιωτικών υποδομών στα εδάφη της Φινλανδίας και της Σουηδίας θα απαιτούσε απάντηση από τη Μόσχα.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν έχει άλλα προβλήματα με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, πλην όμως αναγνώρισε ως πρόβλημα την επέκταση του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας πως απέναντι σε αυτήν την επέκταση θα υπάρξουν ρωσικές αντιδράσεις.

«Δεν θα πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι απλώς θα το ανεχτούμε – και το ίδιο ισχύει για τις Βρυξέλλες, την Ουάσιγκτον και άλλες πρωτεύουσες του ΝΑΤΟ», δήλωσε σήμερα, από την πλευρά του, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Ο Ριαμπκόφ αποκήρυξε ως λάθος τις αποφάσεις του Ελσίνκι και της Στοκχόλμης να ενταχθούν στη συμμαχία.

«Το γενικό επίπεδο στρατιωτικής έντασης θα ενταθεί, η προβλεψιμότητα σε αυτό τον τομέα θα μειωθεί. Είναι κρίμα που η κοινή λογική θυσιάζεται σε κάποια φανταστική πρόβλεψη σχετικά με το τι πρέπει να γίνει σε αυτή την εξελισσόμενη κατάσταση», είπε ο Ριαμπκόφ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη