19 Μαΐ 2022

Εταιρίες απειλούν σχολεία με διακοπή ρεύματος


Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε, με ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίος αναφέρει πως δύο σχολεία της περιοχής έχουν λάβει ειδοποιητήριο για διακοπή ρεύματος λόγω απλήρωτων λογαριασμών.

«Η “Δ”ΕΗ και οι άλλοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης, αφού εφάρμοσαν μια απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική σε βάρος των καταναλωτών, καλώντας τους να πληρώσουν υπέρογκα ποσά τα οποία δεν δημιούργησαν ποτέ. Η εκβιαστική αντιμετώπιση της “Δ”ΕΗ δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη. Αν θέλουν ας τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα από δημόσιο σχολικό κτίριο και τότε θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει», αναφέρει στην ανάρτησή του ο δήμαρχος.

Αναλυτικά το ποστ του κ. Βρεττάκου:

«ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ…

Το τελευταίο διάστημα καταφθάνουν συνεχώς ειδοποιητήρια διακοπών ηλεκτροδότησης για ανεξόφλητους λογαριασμούς σε σπίτια και επιχειρήσεις. Τώρα όμως προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Έβαλαν στο στόχαστρο και τα σχολικά κτίρια.


Έχουμε στα χέρια μας δύο ειδοποιητήρια διακοπών ρεύματος για σχολεία της πόλης.

Η «Δ»ΕΗ και οι άλλοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης, αφού εφάρμοσαν μια απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική σε βάρος των καταναλωτών, καλώντας τους να πληρώσουν υπέρογκα ποσά τα οποία δεν δημιούργησαν ποτέ, κλιμακώνουν την επίθεση τους απειλώντας με διακοπές ρεύματος όσους δεν «συμμορφώνονται στις υποδείξεις».

Η εκβιαστική αντιμετώπιση της «Δ»ΕΗ δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη. Δεν θα ανεχτούμε τη λογική που οδηγεί σε τέτοιου είδους απειλητικά έγγραφα. Σε μια εποχή μάλιστα που οι κρατικές χρηματοδοτήσεις για τα σχολεία είναι μειωμένες και πολλές φορές δεν φτάνουν ούτε για τους λογαριασμούς!


Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας σε όσες και όσους αδυνατούν να καλύψουν το παράλογο κόστος των λογαριασμών ηλεκτροδότησης. Αποτελεί αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι το ρεύμα με την έναρξη της λειτουργίας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας από το Νοέμβριο του 2020 έπαψε να λογίζεται ως κοινωνικό αγαθό και μετατράπηκε σε χρηματιστηριακό προϊόν. Αυτομάτως οι κερδοσκόποι αξιοποιήσαν αυτή την ευκαιρία καταγράφοντας προκλητικά υπερκέρδη.


Εμείς λοιπόν προειδοποιούμε με τη σειρά μας. Αν θέλουν ας τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα από δημόσιο σχολικό κτίριο και τότε θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη