28 Μαΐ 2022

Γιατροί και γραφεία τελετών συγκάλυπταν τις συνθήκες θανάτων σε παράνομο γηροκομείο στις Σερρες.


Σχεδόν δυο χρόνια κράτησε η έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ηράκλειας υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Σερρών, αλλά τελικά ξεσκεπάστηκε πλήρως η δράση κυκλώματος που λειτουργούσε παράνομο οίκο ευγηρίας σε ξενώνα και μάλιστα οι... υπεύθυνοι συγκάλυπταν τους θανάτους ηλικιωμένων με τη βοήθεια γιατρών και γραφείων τελετών!
Η έρευνα ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου του 2020, μετά τον εντοπισμό του ξενώνα που λειτουργούσε παράνομα σε περιοχή των Σερρών φιλοξενώντας ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ είχε συλληφθεί ο υπεύθυνός του. Όπως προέκυψε τότε, από τον Αύγουστο του 2020, ο υπεύθυνος μαζί με δύο γυναίκες είχαν μετατρέψει τον ξενώνα σε οίκο ευγηρίας χωρίς την απαραίτητη άδεια, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος και φιλοξενούσαν ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και χωρίς μέτρα υγιεινής. Μάλιστα, είχαν εντοπιστεί ναρκωτικά χάπια χωρίς τις απαιτούμενες ιατρικές συνταγές.
Η έρευνα συνεχίστηκε και πλέον διαπιστώθηκε ότι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020, οι υπεύθυνοι τον ξενώνα είχαν συγκαλύψει τον θάνατο δυο ηλικιωμένων γυναικών που διέμεναν σε αυτόν, για να μην αποκαλυφθεί ο παράνομος οίκος ευγηρίας και η πλημμελής φροντίδα που παρείχαν. Μάλιστα, με την συνδρομή των υπεύθυνων των γραφείων τελετών, μετέφεραν τις νεκρές ηλικιωμένες σε σπίτια συγγενών τους και στη συνέχεια οι δύο γιατροί εξέδωσαν πιστοποιητικά με τα οποία βεβαίωσαν ψευδώς ότι ο θάνατος επήλθε στα συγκεκριμένα σπίτια.

Μετά τις νέες αποκαλύψεις, η δικογραφία που σχηματίστηκε επανυποβλήθηκε στον ανακριτή Σερρών που χειρίζεται την υπόθεση. Σε βάρος του υπεύθυνου του ξενώνα και των δύο γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία, έκθεση, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και ηθική αυτουργία σε έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, κατά περίπτωση. Επιπλέον, δυο γιατροί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, κατηγορούνται για έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και δύο υπεύθυνοι γραφείων τελετών για συνέργεια σε έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων.https://fonaklas.blogspot.com/2022/05/blog-post_575.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη