23 Μαΐ 2022

«Μαύρη τρύπα» για τη ΝΔ η Βόρεια Ελλάδα - Βουτιά στις δημοσκοπήσεις


Κινήσεις για τη βελτίωση των εκλογικών ποσοστών στη Βόρεια Ελλάδα αναζητεί το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σε όλες τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται για λογαριασμού του κυβερνητικού επιτελείου, καταγράφεται πτώση, μεγαλύτερης αυτής που παρατηρείται στην υπόλοιπη επικράτεια.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του iEidiseis.gr, το ζήτημα αυτό έχει βρεθεί στο επίκεντρο αρκετών συσκέψεων των συνεργατών του πρωθυπουργού. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ο βασικός λόγος για τον οποίον στη Βόρεια Ελλάδα, η τάση απομάκρυνσης από τη ΝΔ είναι πιο έντονη οφείλεται στο ότι στην περιοχή αυτή το φιλορωσικό στοιχείο είναι εντονότερο, με μεγάλο αριθμό πολιτών να εκφράζει δυσαρέσκεια για τη στάση που κράτησε η κυβέρνηση έναντι της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η αγωνία των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου για την ανάταξη του κλίματος είναι προφανής, καθώς, πέραν όλων των άλλων, πρόκειται για μία μεγάλη εκλογική περιοχή, η οποία παραδοσιακά ήταν προνομιακή για το κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρώτη κίνηση θα είναι η εκπόνηση περιοδειών του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη αλλά και κορυφαίων στελεχών το αμέσως επόμενο διάστημα, σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Αναζητούνται όμως και άλλες, πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων, η περαιτέρω δραστηριοποίηση των τοπικών κομματικών στελεχών, ενώ από πολλούς προεξοφλείται ότι αν τελικά ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα ή στα τέλη του καλοκαιριού, θα αξιοποιήσει σημαντικό αριθμό βουλευτών από τη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να δοθεί το κατάλληλο μήνυμα.

Σε αντίθεση με τη Βόρεια Ελλάδα, οι επιτελείς του Μαξίμου εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το επόμενο κύμα των δημοσκοπήσεων θα είναι ευνοϊκό για την κυβερνητική παράταξη, λόγω των μέτρων για τη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και του κλίματος υπό το οποίο πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Κάτι, που περιλαμβάνεται στα επιχειρήματα όσων ( πολλών ) επιμένουν ότι, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επαναληφθούν οι εκτεταμένες πυρκαγιές του προηγούμενου καλοκαιριού, οι εκλογές θα πρέπει να προκηρυχθούν στα τέλη του καλοκαιριού.

«Η Ελλάδα θα έχει εξέλθει από την ενισχυμένη εποπτεία, ο τουρισμός φαίνεται ότι θα έχει πάει καλά και πιθανότατα η χώρα θα είναι καθ οδόν προς την αναβάθμιση της επενδυτικής της βαθμίδας και ο κόσμος θα εξέρχεται από τη χαλαρότητα του καλοκαιριού. Δεν θα βρεθεί πιο ιδανική συνθήκη», λένε.

Προς ώρας, ο πρωθυπουργός, μεταβαίνει την Τετάρτη στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ. Και όπως λένε συνεργάτες του, κατά την παραμονή του, θα έχει επαφές και κατ ιδίαν συναντήσεις με στελέχη παγκοσμίων κολοσσών όπως η Google, το Meta ( facebook), η Μicrosoft, η VW αλλά και το κρατικό fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ακόμα αναμένεται να μιλήσει στο European dinner του Φόρουμ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ενώ θα συναντηθεί με τον Ισπανό ομόλογο του Πέδρο Σάντσεθ.

https://www.ieidiseis.gr-Ελλη Τριανταφυλλου
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη