19 Μαΐ 2022

Η δήθεν διπλωματική «επιτυχία» κράτησε… μια μέρα – Η Τουρκία παίρνει τα F 16 και η Ελλάδα την «συμπάθεια» των ΗΠΑ


Η Τουρκία επιβραβεύεται παρά την απείθαρχη στάση της… και η πειθαρχημένη Ελλάδα παίρνει αέρα κοπανιστό
Δεν πέρασαν μερικά 24ωρα από τις επαφές του Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο και επιβεβαιώθηκε αυτό που είχαμε ήδη γράψει για το αίτημα της Τουρκίας για τα F16.
Τουρκία και ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την αναβάθμιση των F 16 κάτι που επιβεβαιώνεται από την συνάντηση Blinken-Cavusoglou.
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, μάλιστα, τόνιζε ότι έχει στείλει και επιστολή στο Κογκρέσο και ότι η παράδοση των μαχητικών προχωράει και είναι σημαντική και για την Τουρκία και για τις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα Φινλανδία και Σουηδία περιμένουν στο προθάλαμο του ΝΑΤΟ για γελοίους λόγους, τους οποίους προβάλει η Τουρκία για να πάρει τα ανταλλάγματα που θέλει.

Η Τουρκία επιβραβεύεται παρά την απείθαρχη στάση της

Όλα τα παραπάνω, δείχνουν ότι τελικά η Τουρκία, επιβραβεύεται για την στάση της στην Ουκρανία παρόλο που δεν έκανε τα χατίρια του ΝΑΤΟ για κυρώσεις στην Ρωσίας.
Όμως, διαπραγματεύεται σκληρά και έχει δική της στρατηγική.

Από την άλλη η ελληνική πλευρά, πήγε στην Ουάσιγκτον για να ανταλλάξει φιλοφρονήσεις με τον Biden, ο Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την οικογένεια του που τόσο ενδιαφερόταν για την συνάντηση που έλεγε τα λόγια του διαβάζοντας κάρτες, να εξισώσει τον άθλο των Μεσολογγιτών το 1826 κατά των Τούρκων με το τάγμα του Αzov που κλείστηκε σε ένα εργοστάσιο και που τελικά η κυβέρνηση του Κιέβου τους «πούλησε» και τους έδωσε αιχμαλώτους στην Ρωσία.

Για εσωτερική κατανάλωση η αποστολή της ελληνικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ

Είναι ξεκάθαρο, ότι η ελληνική αποστολή πήγε χωρίς σκληρή ατζέντα για τα ελληνοτουρκικά μόνο και μόνο να εισπράξει χειροκροτήματα και χτυπήματα στην πλάτη.
Δηλαδή για εσωτερική κατανάλωση ώστε να πάρει πόντους μέσα στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Και φανταστείτε, η Ελλάδα έκανε ότι της ζήτησαν οι ΗΠΑ.
Έστειλε όπλα στην Ουκρανία, έλαβε κυρώσεις κατά της Ρωσίας αποστερώντας σημαντικά κεφάλαια αλλά και τουρίστες. Ξενοδοχεία της Χαλκιδικής μένουν κενά επειδή έχασαν τεράστια πακέτα από την Ρωσία και σπεύδουν για αποζημίωση στο Υπουργείο Τουρισμού.

Υποβαθμίζουν το τουρκικό αίτημα… στην ελληνική κυβέρνηση

Ήδη από 17 και 18 Μαίου, κυβερνητικοί αξιωματούχοι που βρέθηκαν κοντά στο ταξίδι του Πρωθυπουργού προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν το ζήτημα των τουρκικών F 16, αναπτύσσοντας μία θεώρηση που έλεγε ότι η είσοδος της χώρας στο πρόγραμμα των F 35 είναι κάτι διαφορετικό από το αίτημα για F16.
Προφανώς, μόνο για τις ΗΠΑ που έχει συμφέρον να πουλήσει και στους δύο…
Η υπερχρεωμένη Ελλάδα χρεώνεται σίγουρα άλλα 3 δισ ευρώ και βλέπουμε…
Μάλιστα ένας από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες τόνιζε ότι αναβαθμισμένα F16 έχει και η Ελλάδα, οπότε δεν αλλάζουν οι ισορροπίες ακόμα και αν ικανοποιηθεί το τουρκικό αίτημα.
Και συνέχιζε ο ίδιος, λέγοντας ότι τώρα για εμάς ξεκλειδώνουν τα F 35 που θα έρθουν το 2028 ενώ η Τουρκία θα κάνει καιρό να τα δει.
Μόνο που ο ίδιος κρύβει ότι η Τουρκία ήταν στο πρόγραμμα των F35 πριν από εμάς και λόγω S 400 αποβλήθηκε.
Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει σε λίγο καιρό.

Ούτε Τουρκία, ούτε F-16 δεν εκστόμισε ο Μητσοτάκης

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός που πήγε και μίλησε στον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο δεν βρήκε μία κουβέντα να πει για τα F16 τα οποία χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για να κάνουν παραβιάσεις.
Δεν τόλμησε να βάλει βέτο, ως όφειλε ως αρχηγός της ελληνικής αποστολής και των εθνικών συμφερόντων, για το αίτημα αυτό.
Δεν τόλμησε να πει έστω την λέξη Τουρκία για να μην χαλάσει το αφήγημα της ελληνοαμερικανικής φιλίας και συνεργασίας.
Πως βάζει veto η Τουρκία ή η Κροατία αλλά η Ελλάδα κρύφτηκε… ο έλληνας πρωθυπουργός δεν διασφάλισε τα ελληνικά συμφέροντα.

Την Ευρώπη τη νοιάζει πως θα οικοδομήσει την Ουκρανία

Και ερχόμαστε στο μέτωπο της Ευρώπης που ενώ βλέπει ότι οι ευρωπαίοι καταναλωτές πληρώνουν όλοι υψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος, που όλα τα βασικά αγαθά έχουν ακριβύνει αλλά την νοιάζει το πρόγραμμα Rebuild Ucraine, δηλαδή το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Ουκρανίας που πρέπει να εγκριθεί δίνοντας για αρχή 9 δισ ευρώ και μετά επιβάλλοντας στα κράτη-μέλη έκτακτες συνεισφορές.
Αλήθεια, τι θα κάνει ο Κ. Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής που αργά αργά θα συνεδριάσει στις 31 Μαίου 2022;

Η Κομισιόν κοροϊδεύει, δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες

Την ώρα δηλαδή που η Κομισιόν κοροϊδεύει τα μέλη της κλείνοντας τα μάτια στο γεγονός ότι όλες οι εταιρείες ενέργειας έκαναν λογαριασμό σε ρούβλια για να πληρώνεται η Gazprom. Την ώρα που κοροϊδεύει ότι θα βάλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και τα περισσότερα κράτη διαφοροποιούνται.
Την ώρα που αντί ισχυρού πακέτου μέτρων επιδότησης και την επιβολή πλαφόν στην ενέργεια, βγαίνουν και λένε ότι θα πρέπει να καθιερωθεί μέρα χωρίς αυτοκίνητο για να μην χαλάμε βενζίνη και να θερμαίνεται το μισό σπίτι.
Αυτή είναι η Ευρώπη του Show και του Μacron που ούτε καν ο ίδιος ο Ζelensky δεν τους υπολήπτεται.
Απόλυτη κοροϊδία.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη