25 Μαΐ 2022

REUTERS ...Και ο Evan Spiegel του Snapchat προειδοποιεί ότι η αμερικανική οικονομία επιδεινώνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο


Η Snap Inc, η πολυεθνική τεχνολογική εταιρία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε σε ανακοίνωση της ότι η αμερικανική οικονομία επιδεινώθηκε ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν τον τελευταίο μήνα και ότι η ίδια μείωσε τις τριμηνιαίες προβλέψεις της, προκαλώντας.. νέο ξεπούλημα μετοχών.
Από τα τέλη Απριλίου, «το μακροοικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί περαιτέρω και ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι είναι πιθανό να αναφέρουμε έσοδα και προσαρμοσμένα EBITDA κάτω από το χαμηλό όριο του εύρους προβλέψεων του δεύτερου τριμήνου 2022», δήλωσε συγκεκριμένα ο τεχνολογικός κολοσσός.

Οι μετοχές της Snap (SNAP) υποχώρησαν 31%, η Alphabet (GOOGL) σημείωσε πτώση 3,6% και η Amazon (AMZN) κατέγραψε υποχώρηση 2,2%. Πτωτικά κινήθηκαν και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Nasdaq, με τους traders να κατηγορούν τη Snap.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, με καθοδήγηση των κερδών από τις τράπεζες και την τεχνολογία, αλλά η άνοδος ακολουθεί το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίας πτώσης της Wall Street από την κατάρρευση του dotcom πριν από περισσότερα από 20 χρόνια και πολλοί επενδυτές παραμένουν στο περιθώριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Snap, Evan Spiegel, ανέφερε στους υπαλλήλους σε ένα memo που είναι στην κατοχή του Reuters ότι η εταιρεία θα επιβραδύνει τις προσλήψεις της για φέτος, παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων. «Όπως πολλές εταιρείες, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τα επιτόκια, ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και διακοπές εργασίας, αλλαγές στην πολιτική της πλατφόρμας, τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία και πολλά άλλα», έγραψε μεταξύ των άλλων.


Τον περασμένο μήνα, η Snap προέβλεψε αύξηση των εσόδων του δεύτερου τριμήνου κατά 20% έως 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η ανακοίνωση της Snap Inc. ​​ακολουθεί τις δηλώσεις εταιρειών όπως η Uber (UBER) και η Meta Platforms (FB) νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα περιορίσουν το κόστος και τις προσλήψεις.

Στο memo, ο Spiegel ανέφερε ότι το Snap θα αξιολογήσει τον υπόλοιπο προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους και ότι «οι επικεφαλής κλήθηκαν να επανεξετάσουν τις δαπάνες για να έχουν επιπλέον εξοικονόμηση κόστους».

Ορισμένες προγραμματισμένες προσλήψεις θα προωθηθούν για το επόμενο έτος, αν και η εταιρεία εξακολουθεί να αναμένει να προσλάβει περισσότερα από 500 άτομα μέχρι το τέλος αυτού του έτους, πρόσθεσε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη