26 Μαΐ 2022

Νότια της Λέσβου το ερευνητικό Yunus – Τουρκικά ΜΜΕ: Σενάρια πολέμου – «Η Τουρκία πολιορκείται από Ελλάδα και ΗΠΑ»


10 σενάρια κλιμάκωσης εξετάζει η Αθήνα

Το ερευνητικό Yunus (Γιουνούζ) απέπλευσε τις πρώτες πρωινές ώρες από τα τουρκικά παράλια και αυτή τη στιγμή βρίσκεται νοτίως της Λέσβου. Η Άγκυρα ξεκινά να στήνει σκηνικό έντασης.

Υπενθυμίζεται ότι προχωρώντας σε ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, ο υδρογραφικός σταθμός της Τουρκίας εξέδωσε παράνομη Navtex με την οποία στέλνει το ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ στην καρδιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τη ναυτική οδηγία, το σκάφος θα σταλεί σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη σε τέσσερα σημεία, σε μια περιοχή ανάμεσα στον Αη Στράτη, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο.

Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση της Τουρκίας που ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο, τη στιγμή που παρατηρείται αύξηση των μεταναστευτικών ροών σε Αιγαίο και Έβρο, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ετοιμάζει ίσως -όπως όλα δείχνουν- νέα μεταναστευτική κρίση.

Ο πλους του Γιουνούζ, στο Αιγαίο, έρχεται ως συνέχεια κλιμάκωσης των προκλήσεων από τουρκικά μαχητικά -τελευταίως με πτήσεις μια ανάσα από την Αλεξανδρούπολη- ενώ είχε προηγηθεί μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από μεγάλα ελληνικά νησιά.

Υπό αυτό το πρίσμα, το υπουργείο ξωτερικών, σε συνεργασία και με το υπουργείο Άμυνας, θα καταρτίσει 10 εναλλακτικά σενάρια κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας, μιας και στην Αθήνα θέλουν να είναι έτοιμοι δια παν ενδεχόμενον.

Σε αυτά τα σενάρια εντάσσεται ο πολλαπλασιασμός των τουρκικών υπερπτήσεων που πάντα εμπεριέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος και επικίνδυνης εμπλοκής, αλλά και η αύξηση των μεταναστευτικών ροών.
Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Τουρκία πολιορκείται από Ελλάδα και ΗΠΑ»

Σενάρια πολέμου εμπεριέχονται σήμερα στον τουρκικό Τύπο που κάνει λόγο για «πολιορκία» της Τουρκίας από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ».

Τούρκοι αναλυτές σημειώνουν ότι, «η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία πολιορκούν την Τουρκία, ενώ σε άλλο σημείο αναρωτιούνται «μήπως η Ελλάδα και με τα Rafale ετοιμάζεται για πόλεμο;».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι, η εφημερίδα Hurriyet, σημειώνει ότι ο Μητσοτάκης πήγε στις ΗΠΑ δύο φορές,με τον διευθυντή της, Αχμέτ Χακάν, να υποστηρίζει: «Tι κάνει… Ετοιμάζεται για πόλεμο; Στρατιωτικοποιεί και τα νησιά».

Ο Ζαφέρ Σαχίν, αρθρογράφος της εφημερίδας Μιλιέτ, αναφέρει:

«Στην Αλεξανδρούπολη χτίζουν η έχτισαν έναν μεγάλο σταθμό αποθήκευσης LNG και μάλλον οι ΗΠΑ έχουν μακροπρόθεσμο σχέδιο να στέλνει το δικό της αέριο στην Ευρώπη μέσω της Αλεξανδρούπολης. Αυτός είναι και ο λόγος που εκεί εγκατέστησαν στρατιωτική βάση» .

Ο Τουργκάϊ Γκουλέρ, αρθρογράφος της εφημερίδας Aksam, αναφέρει ότι «η Eλλάδα αγοράζει από την Γαλλία δεκάδες μαχητικά Rafale (…) Αφού αγοράζει Rafale, κι έρχονται οι ΗΠΑ δίπλα μας. Αυτά πρέπει να τα σκεφτούμε. Ο λόγος είναι ένας. Πολιορκείται η Τουρκία. Ξεκάθαρα μιλάμε για την πολιορκία της Τουρκίας».
warnews247.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη