27 Μαΐ 2022

Zero Hedge : Ο πόλεμος εισέρχεται στην «πιο ενεργό φάση» καθώς η Ρωσία περικυκλώνει στρατεύματα της Ουκρανίας στην Ανατολή


Zero Hedge,

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

Η Ουκρανία δήλωσε την Τρίτη ότι η στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας «έχει εισέλθει στην πιο ενεργό φάση της», σύμφωνα με τα λόγια του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας Ολεκσάντρ Μοτουζιάνικ.

«Τρεις μήνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώνουν ουκρανικά στρατεύματα σε δίδυμες πόλεις που διασχίζουν τον ποταμό Σιβέρσκι Ντόνετς στην ανατολική Ουκρανία», περιέγραψε. Περαιτέρω, όπως μεταδίδει το Reuters, “Ο Motuzyanyk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες να διασχίσουν το ποτάμι».

Η αναφερόμενη περιοχή βρίσκεται μέσα και γύρω από την πόλη Sievierodonetsk και αντιπροσωπεύει το τελευταίο μεγάλο ουκρανικό προπύργιο στην ανατολική επαρχία του Λουγκάνσκ. Παράλληλα με το Λυσιτσάνσκ στην απέναντι όχθη, αυτό το τμήμα του ποταμού είναι το μέρος όπου διεξάγεται τώρα η πιο κομβική μάχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν από τρεις κατευθύνσεις σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν πλήρως τις ουκρανικές θέσεις εκεί. Οι βομβαρδισμοί στην περιοχή έχουν αυξηθεί σημαντικά σύμφωνα με τις πληροφορίες όλων των πλευρών.

Τοπικοί Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν επίσης αναγνωρίσει ότι οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί στο χειρότερο σημείο από την έναρξη της σύγκρουσης και ότι οι πολίτες καλούνται τώρα να εκκενώσουν αμέσως την περιοχή, όπως αναφέρουν οι Moscow Times :

Ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει στείλει χιλιάδες στρατεύματα για να καταλάβουν ολόκληρη την περιοχή του και ότι το Σεβερονέτσκ δέχεται μαζική επίθεση.

Προειδοποίησε περίπου 15.000 πολίτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στην πόλη ότι είναι πολύ αργά για να φύγουν.

«Σε αυτό το σημείο δεν θα πω: βγείτε έξω, εκκενώστε», δήλωσε ο Σεργκέι Γκαϊντάι στο Telegram.

«Τώρα θα πω: μείνετε σε ένα καταφύγιο, καθώς μια τέτοια πυκνότητα βομβαρδισμών δεν θα μας επιτρέψει να συγκεντρώσουμε ήρεμα ανθρώπους και να έρθουμε για αυτούς».

Δυτικά αυτού σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Ντονμπάς, που ονομάζεται Σλοβιάνσκ, οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο, με τους δρόμους να εξακολουθούν να είναι σχετικά «φυσιολογικοί» όσον αφορά την αστική δραστηριότητα, παρά τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής που συνήθως χτυπούν.

Ο Serhiy Gaidai, κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ, δήλωσε για τις ρωσικές επιθέσεις στο Σιεβιρονέτσκ και το Λυσιτσάνσκ: «Ο εχθρός έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην πραγματοποίηση μιας επίθεσης για να περικυκλώσει το Λυσιχάνσκ και το Σιεβιρονέτσκ».

«Η ένταση των βομβαρδισμών στο Σιεβιρονέτσκ έχει αυξηθεί πολλές φορές, απλά καταστρέφουν την πόλη», ανέφερε σε τηλεοπτικές δηλώσεις. Εκτίμησε ότι περίπου 15.000 πολίτες απειλούνται δεδομένης της ταχύτητας που πλησιάζουν οι συγκρούσεις.

Σε περίπτωση πτώσης των δίδυμων πόλεων, και εκδίωξης των τελικών ουκρανικών στρατευμάτων που εξακολουθούν να πολεμούν, αυτό θα σηματοδοτούσε ουσιαστικά την πλήρη ρωσική κατάληψη της επαρχίας Λουχάνσκ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη