30 Ιουν 2022

Στο Μαξίμου μάλλον δεν βλέπουν ΣΚΑΪ – «Έπαιξε» θέμα από τις 19 Νοεμβρίου για το Turkaegean και οι ανικανοι τα χρεωνουν σε υπαλληλο!!!


Η χρησιμοποίηση του όρου Turkaegean σε διαφημιστικά τουρκικά σποτ του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού για τις ακτές της χώρας και η κατοχύρωση του όρου από την Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ - χωρίς η ελληνική πλευρά να υποβάλλει αίτηση διακοπής, όπως είχε το δικαίωμα εντός τριμήνου – αποδεικνύει αν μη τι άλλο την ανικανότητα κυβερνητικής διαχείρισης του θέματος.

Το ζήτημα ήρθε τις τελευταίες μέρες στο φως της δημοσιότητας, δημιουργώντας νέο γύρο έντασης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γιάννη Οικονόμου να προαναγγέλλει προσφυγή και τον Άδωνη Γεωργιάδη τη διενέργεια ΕΔΕ για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος Τurkaegean στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Κατόπιν εορτής κι αφού προηγουμένως έγινε ο σχετικός ντόρος.

Γιατί το θέμα του όρου Turkaegean δεν έγινε για πρώτη φορά γνωστό στη χώρα μας.

Όσοι έτυχε να παρακολουθήσουν την εκπομπή «Σήμερα», στον ΣΚΑΪ, στις 19 Νοεμβρίου του 2021 θυμούνται ότι το θέμα παρουσιάστηκε από το κανάλι του Φαλήρου μέσω του ανταποκριτή του σταθμού στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

«Turkaegean είναι το νέο σύνθημα του υπουργείου Τουρισμού της Τουρκίας. Τουρκικό Αιγαίο. Η «Ηurriyet» το έχει και θέμα. Όχι στο πρωτοσέλιδο, αλλά στις μέσα σελίδες. Γράφει «κόντρα για το Αιγαίο με την Ελλάδα». Είναι διαφημιστικό σποτάκι, το οποίο σύμφωνα με τον υφυπουργό Τουρισμού της Τουρκίας, επειδή η Ελλάδα βλέπει το Αιγαίο ως δική της περιοχή, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το σύνθημα και να φτιάξουμε τέτοια βίντεο για να δείξουμε ότι το Αιγαίο είναι και μέρος της Τουρκίας. Κάποιοι στην Τουρκία δεν θέλουν να το λένε Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστίδης.

Δηλαδή, απ’ όλα όσα γνωρίζουμε, η Ελλάδα όχι μόνο δεν υπέβαλλε αίτηση για τη διακοπή της αντίστοιχης τουρκικής για την κατοχύρωση του ονόματος Turkaegean, αλλά δεν το πήρε και κανένας χαμπάρι, παρά το γεγονός ότι η είδηση φιλοξενήθηκε πριν από 7 μήνες στον ΣΚΑΪ και μάλιστα σε μια πρωινή εκπομπή με μεγάλη ακροαματικότητα την οποία τιμούν καθημερινά κυβερνητικά στελέχη.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 2:44'' του βίντεο:

https://www.ieidiseis.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη