28 Ιουν 2022

Ρήτρα Αναπροσαρμογής: Πρωτοφανές ράπισμα της δικαιοσύνης σε κυβέρνηση και ΔΕΗ!


Την απόρριψη του αιτήματος της ΔΕΗ για τη διεξαγωγή πολιτικής δίκης ως προς το θέμα που έχει ανακύψει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.
Η αρμόδια τριμελή επιτροπή του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας...συντάχθηκε ουσιαστικά με τις θέσεις της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που είχαν επισημάνει ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν έπρεπε να εισαχθεί μονομερώς, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των καταναλωτών.
Η ΔΕΗ είχε ζητήσει να διεξαχθεί πολιτική δίκη, καθώς εκκρεμούν σε βάρος της καθώς και άλλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας αγωγές από πολίτες.

Πρόσφατα οι καταναλωτικές οργανώσεις ΙΝΚΑ και Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος κατέθεσαν συλλογική αγωγή, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομος ο τρόπος εφαρμογής της ρήτρας, που επιφέρει τεράστια αύξηση στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Η τριμελής επιτροπή του Αρείου Πάγου έκρινε πω δεν πρέπει να γίνει πολιτική δίκη για το ζήτημα της ρήτρας, κάνοντας δεκτές θέσεις της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός εκπροσωπώντας ως πρόεδρός της την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, είχε επισημάνει πως η επίμαχη ρήτρα είναι αντίθετη με τους γενικούς όρους συναλλαγών.

Τόνισε δε ότι η εισαγωγή της έγινε μονομερώς χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των καταναλωτών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη