25 Ιουν 2022

”Ρίχνουν” τον Ερντογάν οι Ινδοί: ”Δεν θα εκλεγεί στις επερχόμενες εκλογές-Πείνα, ανεργία & φτώχεια στη Τουρκία”

 


”Ρίχνουν” τον Ερντογάν οι Ινδοί, καθώς τα ΜΜΕ τους αναφέρουν μία ειδική έκθεση που έλαβε χώρα από την ”δεξαμενή σκέψης” POREG.

Στην ουσία οι Ινδοί στέλνουν μήνυμα στον Ερντογάν, ο οποίος έχει εμπλοκή στο Κασμίρ.

Τι αναφέρουν τα Ινδικά ΜΜΕ:

”Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δύσκολα θα διατηρήσει τη θέση του στις επερχόμενες εκλογές, καθώς ο πληθωρισμός και η συνεχής πτώση της τουρκικής λίρας έχουν επιδεινώσει την οικονομία της χώρας.

Καθώς η αξία της τουρκικής λίρας μειώνεται συνεχώς έναντι του αμερικανικού δολαρίου, η υποτίμηση έχει διαβρώσει τις αγοραστικές δυνατότητες των καταναλωτών και των εταιρειών, με αποτέλεσμα το αυξανόμενο κόστος τροφίμων, ιατρικής περίθαλψης, ενέργειας και άλλων βασικών ειδών, έχει ωθήσει εκατομμύρια Τούρκους πολίτες πιο κοντά στη φτώχεια.

Το δημοσίευμα:

Η Άγκυρα προσπάθησε να μειώσει τα επιτόκια πολλές φορές για να κατευνάσει τον πληθωρισμό και να επεκτείνει την οικονομία της, ωστόσο, η κίνηση κατέληξε σε καταστροφή για τον πολιορκημένο Πρόεδρο καθώς οι τιμές της βενζίνης αυξήθηκαν.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος Ερντογάν διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας, παρέχοντας στην Ουκρανία drones και αποκλείοντας τη Σουηδία και τη Φινλανδία από την ένταξη του στο ΝΑΤΟ για δική της διευκόλυνση.

Ο πληθωρισμός της Τουρκίας άγγιξε σχεδόν το 75 τοις εκατό, το υψηλότερο σε οποιαδήποτε χώρα της G-20.

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των επακόλουθων διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα, η Τουρκία εισάγει σχεδόν όλες τις ενεργειακές της ανάγκες, καθιστώντας την ευάλωτη στις διακυμάνσεις των τιμών στην παγκόσμια αγορά ενέργειας. Επιπλέον, η Τουρκία δεν έχει ασφάλιση και στον τομέα των εμπορευμάτων.

Το όριο της φτώχειας στην Τουρκία για μια τετραμελή οικογένεια έχει αυξηθεί στις 16.052 λίρες πριν από τέσσερις μήνες, που είναι σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερο από τον κατώτατο μισθό που ανέρχεται στις 4.250 λίρες.

Την ίδια ώρα, το όριο πείνας έφτασε τις 4.928 λίρες, δηλαδή 675 λίρες περισσότερες από τον κατώτατο μισθό. Το ποσοστό ανεργίας σύμφωνα με το Turkstat αυξήθηκε στο 22,9 τοις εκατό αυτόν τον Ιανουάριο

Το κόμμα του Ερντογάν, Adalet ve Kalkinma Partisi (AKP) έχασε τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, ειδικά σε πέντε από τις έξι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας πριν από τρία χρόνια.

Η Τουρκία έχει ήδη περάσει σε γενικές εκλογές με την ψηφοφορία να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου έτους, αλλά η αυξανόμενη μαζική δυσαρέσκεια μπορεί να μην ωφελήσει τις προοπτικές του Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές.”

directus.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη