6 Ιουλ 2022

ΡΕΛΑΝΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗ ΝΔ;


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Τον Ιανουάριο του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, ισχυριζόταν στη Βουλή των Ελλήνων, πως τον ίδιο και τη ΝΔ δεν τους δεσμεύει η “Συμφωνία των Πρεσπών”, που 153 Βουλευτές (145 Συριζαίοι και 8 αδέσποτοι, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα και πατριωτική συνείδηση) ψήφισαν παραδίδοντας την αιματοβαμμένη Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς, και κραύγαζε ότι θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα του βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση:

«Αυτό το δικαίωμα της Πατρίδας μας, αρνούμαι να το απεμπολήσω»!

Μας διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους, πως η “Συμφωνία των Πρεσπών” αποτελεί εθνική ήττα και εθνικό λάθος, η οποία προσβάλλει την ιστορία της Πατρίδας! Κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι παραχώρησε “μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα.

Έλεγε επίσης:

«Υπογράψατε αυτόματα την πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Κάψατε τον μοχλό πίεσης και έγινε εθνικό μπούμερανγκ. Θα συμφωνούμε αυτόματα και στο κλείσιμο κάθε κεφαλαίου, επειδή αυτό ορίζει αυτό που υπογράψατε; Εφόσον εκλεγώ Πρωθυπουργός, αρνούμαι να ερμηνεύσω τη Συμφωνία με τον τρόπο αυτόν! Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και στο ύψος της ιστορίας»!

Αυτά τα βαρύγδουπα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη μετέφεραν οι Βουλευτές του σε όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως στην Μακεδονία μας, προεκλογικά! Συμμετέχοντας στις πολυπληθείς λαοσυνάξεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όλα τα κορυφαία στελέχη της παράταξης, όπως ο Κώστας Τασούλας (σήμερα Πρόεδρος της Βουλής, Μάκης Βορίδης (σήμερα Υπουργός Εσωτερικών), Άδωνις Γεωργιάδης (σήμερα Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων), Θάνος Πλεύρης (σήμερα Υπουργός Υγείας) καθώς και άλλοι!

Αυτά τα ψεύτικα λόγια πίστεψαν οι Έλληνες πολίτες, οι Μακεδόνες και έδωσαν την απόλυτη αυτοδυναμία στη ΝΔ και έκαναν Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από δέκα χρόνια συμμαχικών κυβερνήσεων!







Τιμωρώντας τον Εθνοκτόνο ΣΥΡΙΖΑ και τους κατσαπλιάδες Υπουργούς του!

Ωστόσο αυτά τα λόγια, τα μεγάλα και τα ωραία, ξεχάστηκαν όταν η ΝΔ έγινε κυβέρνηση!

Το μήνυμα που πλέον έστελνε και εξακολουθεί να στέλνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι απόλυτα σαφές για το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό! Ο γέγονε, γέγονε!

Δηλαδή, δεν τίθεται ζήτημα ακύρωσης της “Συμφωνίας των Πρεσπών” και επιπρόσθετα για εμάς ισχύει η πλήρης και συνεπής εφαρμογή αυτής της Συμφωνίας!

Γι΄ αυτό στη ρητορική του ο Πρωθυπουργός μετέτρεψε το Σκόπια σε “Βόρεια Μακεδονία”!

Αυτήν την Εθνοπροδοτική Συμφωνία, έχει υπερασπιστεί στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, αλλά βεβαίως και η πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη!



“Βόρεια Μακεδονία”, Turkaegean, τι άλλο θα δώσουν οι Εθνομηδενιστές;



Επί της σημερινής κυβερνήσεως, η Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (EUIPO)κατοχύρωσε τον εμπορικό όρο “Τουρκικό Αιγαίο (Τurkaegean)” στην Τουρκία! Η ΕΕ των εταίρων – μελών κρατών, της οποίας μέλος (εκ των αρχαιοτέρων) είναι η Ελλάς και της οποίας δεν είναι μέλος η Τουρκία!

Όταν η αίτηση των Τούρκων κατατέθηκε στην ΕΕ τον Ιούλιο του 2021 και πήρε έγκριση τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους! Έχοντας το δικαίωμα χρήσης μέχρι τις 16 Ιουλίου 2031!

Πού ήταν η Ελληνική κυβέρνηση; Πού βρίσκονταν τα θεσμικά της όργανα; Πού ήταν οι Ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων; Πού ήταν ο Έλλην Ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος βαυκαλίζεται να γίνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος σε συμμαχική κυβέρνηση;

Άπαντες συνυπεύθυνοι, μιας ακόμη εθνικής ντροπής-καταστροφής, εφάμιλλης της Κύπρου, των Ιμίων, της “Συμφωνίας των Πρεσπών”!

Άλλη μια αμαχητί παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων!

Άλλη μια εθνική ταπείνωση, που δίνει το δικαίωμα στην Τουρκία να ισχυρίζεται σε όλον τον κόσμο που θα επισκεφτεί το Αιγαίο μας, πως αυτό είναι τουρκικό!

Αλλά τι τα θες, τι τα γυρεύεις, όταν κάποιος Άρης Πορτοσάλτε και κάποιος Μανώλης Κωστίδης “παραχωρούν” το Αιγαίο μας στην Τουρκία, χωρίς να υπάρχει εισαγγελική ευαισθησία, άμεσης παρέμβασης!

Βέβαια, καμιά συγνώμη δεν γίνεται δεκτή από τον ελληνικό λαό του Άδωνι Γεωργιάδη, του κύριου υπεύθυνου της νέας ελληνικής τραγωδίας!



Απέχθεια και αποστροφή του λαού μας από τα κοινοβουλευτικά σημερινά κόμματα…



Σε αυτό το νοσηρό κλίμα οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο, με τη ΝΔ να είναι σίγουρο ότι θα γκρεμοτσακιστεί στα βράχια, οδηγώντας στην συνταξιοδότηση τον χειρότερο Πρωθυπουργό της Ελλάδος από συστάσεώς της ως ελεύθερο κράτος!

Οδηγώντας το ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ήττα και ανάδειξη νέου αρχηγού, αφού τότε θα βγουν τα συντροφικά μαχαίρια, από τη στιγμή που ο Αλέξης θα ηττηθεί εκ νέου από τον σύγχρονο “Νέρωνα” της Ελλάδος!

Με έναν Νίκο Ανδρουλάκη, που προσπαθεί ερασιτεχνικά να βρει την περπατησιά του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ!

Με έναν Κυριάκο Βελόπουλο, τον οποίο πρωτίστως θα τιμωρήσει η Μακεδονία μας, επειδή τρία χρόνια τώρα δεν έπεισε τον ελληνικό λαό για να τον εκτινάξει σε ποσοστά της τάξεως 15+! Κάτι που φάνταζε εύκολο μετά την είσοδό του στη Βουλή το 2019, αφού η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπονται από τον λαό μας!



Καραμανλική ομοβροντία…



Σε αυτό το νοσηρό πολιτικό περιβάλλον, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τον οποίο το Νεοταξικό Σύστημα τον οδήγησε στην παράδοση της Εξουσίας, έχει κάνει κατά καιρούς πολλές καίριες πολιτικές και εθνικές παρεμβάσεις!

Πρόσφατα (αρχές Ιουνίου) ο Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μουσικής, στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών “Παναθηναϊκή”, με θέμα της ομιλίας του:“Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών”,προσπάθησε για άλλη μια φορά να νουθετήσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας:

«Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη. Το αντίθετο. Οι εκπτώσεις τέτοιου είδους απλώς μεγαλώνουν την βουλιμία και εντείνουν τις ηγεμονικές επιδιώξεις και τον επεκτατισμό των γειτόνων»!

Είπε επίσης, προσπαθώντας να τον ρυμουλκήσει στο σωστό λιμάνι της ιστορίας:

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν κίνητρο για ειρήνη στην Ευρώπη. Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία! Επείγει ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία, η Ευρώπη είναι εκείνη που πρέπει να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναζήτηση διπλωματικής διεξόδου, καθώς δεν είναι δεδομένο ότι οι ΗΠΑ έχουν στον ίδιο βαθμό το κίνητρο για κάτι τέτοιο, από την στιγμή που δεν υφίστανται τις συνέπειες στον ίδιο βαθμό»!

Ακολούθως, ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο στενός συνεργάτης (εξ απορρήτων) του Πρωθυπουργού και ΠτΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο διατελέσας τρεις φορές ΥΠΕΞ, αλλά και διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού (1974-1980), γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας (1980-1985 και 1990-1995) και Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ (1996-2004), άστραψε και βρόντηξε, υποκαθιστώντας την άνευρη κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατά του φιλότουρκου Γ.Γ. ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, με επιστολή που του έστειλε στα μέσα Ιουνίου:

«Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα του ΝΑΤΟ,

Τον τελευταίο καιρό προβαίνετε σε δηλώσεις σχετικά με την κρίση που επικρατεί στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας. Οι δηλώσεις αυτές φαινομενικά τηρούν ίση απόσταση μεταξύ των δύο χωρών.

Στην πραγματικότητα όμως είναι τυπικά απαράδεκτες, ουσιαστικά ευνοούν τον επιτιθέμενο εις βάρος του θύματός του και τελικά είναι επιβλαβείς για τη Συμμαχία.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είναι υπάλληλος των κυβερνήσεων που τον διορίζουν και καταβάλλουν τον μισθό του από τα χρήματα των φορολογουμένων τους. Δεν διαμορφώνει πολιτική –αυτό είναι έργο των κυβερνήσεων– και δεν εκφράζει θέσεις χωρίς την έγκρισή τους. Και προφανώς δεν έχει εγκρίνει τις δηλώσεις αυτές η ελληνική κυβέρνηση.

Ο λόγος υπάρξεως κάθε συμμαχίας είναι προφανώς η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της. Εδώ όμως έχουμε ένα μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία:

Να διεκδικεί επισήμως και δημόσια τα εδάφη ενός άλλου μέλους, της Ελλάδος. Και συγκεκριμένα, 152 νήσους, νησίδες και βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου.

Να πραγματοποιεί καθημερινά υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πάνω από τα εδάφη αυτά. Όταν καλείτε την Ελλάδα σε διάλογο με την Τουρκία για να λύσουν τις διαφορές τους, αυτό δεν είναι στάση ίσων αποστάσεων. Είναι ενθάρρυνση του επιτιθέμενου εις βάρος του θύματός του.

Να έχει αναπτύξει απέναντι των νησιών αυτών τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου και ταυτοχρόνως να απαιτεί και τον αφοπλισμό τους.

Όταν εσείς, κύριε Γενικέ Γραμματέα, καλείτε την Ελλάδα σε διάλογο με την Τουρκία για να λύσουν τις διαφορές τους, στην ουσία ζητάτε από την Ελλάδα να καταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα αντικείμενο διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Και το ζητάτε αυτό ενώ εκπροσωπείτε μια Συμμαχία που συνεστήθη και εξακολουθεί να υπάρχει για αυτόν ακριβώς τον λόγο, δηλαδή την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας των μελών της.

Αυτό δεν είναι στάση ίσων αποστάσεων. Είναι ενθάρρυνση του επιτιθέμενου εις βάρος του θύματός του.

Και αυτό, τελικά, δεν οδηγεί σε ενίσχυση της συνοχής της Συμμαχίας, αλλά μάλλον στη διάλυσή της.

Εάν, κύριε Γενικέ Γραμματέα, δεν έχετε την εξουσιοδότηση να παρέμβετε για να διορθωθεί αυτή η πρωτοφανής και απαράδεκτη κατάσταση στους κόλπους της Συμμαχίας, νομίζω ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σιωπήσετε έως ότου λήξει η θητεία σας.»!

Ακολούθως την σκυτάλη πήρε ο Λευτέρης Ζαγορίτης, δικηγόρος, Βουλευτής της Β΄ Αθηνών το 2004 και το 2007 (της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή), διατελέσας Γ. Γ. της γαλάζιας παράταξης από το 2006-2010, για πολλά χρόνια επίσης διετέλεσε εκλεγμένο μέλος και Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου υπήρξε και Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, και από τις 19 Σεπτεμβρίου 2015 υπηρετεί ως Συνήγορος του Πολίτη των Καταναλωτών!

Ο Λευτέρης Ζαγορίτης στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της περασμένης εβδομάδας, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς της εταιρείες ηλεκτρισμού (“καταγγέλλοντας”επί της ουσίας την κυβέρνηση Μητσοτάκη)! Όπου μίλησε για τρελές χρεώσεις, ρήτρες πρόωρης αποχώρησης, μη ορθή και παραπλανητική ενημέρωση!

Λόγια καθαρά και σταράτα από τον Ζαγορίσιο Λευτέρη Ζαγορίτη, που είπε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε ρήτρες πρόωρης αποχώρησης, πρόστιμο δηλαδή σε συμβάσεις οι οποίες είναι κυμαινόμενου τιμολογίου ενώ, δεν επιτρέπεται ρήτρα πρόωρης αποχώρησης, μονάχα στις συμβάσεις σταθερού τιμολογίου και, έξω από την μη ορθή και παραπλανητική ενημέρωση και την αδιαφάνεια που επικρατεί στον χώρο…»!

Εξηγώντας πως με την ρήτρα αναπροσαρμογής δεν χρησιμοποιείται δηλαδή ένα σταθερό μέγεθος, δεν χρησιμοποιούνται οι αποφάσεις της ΡΑΕ και, ειδικά η 409 του 2020 που δίνει τον τύπο της εξίσωσης με τον οποίον θα πρέπει να υπολογίζεται η ρήτρα αναπροσαρμογής!

«Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στην αγορά ενέργειας και, δυστυχώς δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά, έλεγχος και επιβολή της νομιμότητας»!



Επαναφορά Καραμανλή;



Σε αυτό το τοξικό και βαρύ διαμορφούμενο πολιτικό κλίμα, διαβάζουμε στο πάντα καλά ενημερωμένο Pronews, ότι:

«Ο Κώστας Καραμανλής, πιθανότατα δεν θα είναι υποψήφιος της ΝΔ στις επόμενες εκλογές! Την απόφασή του την διαρρέουν έγκυροι κύκλοι του περιβάλλοντός του, καθώς αναφέρουν ότι “Δεν θέλει να συνεχίσει να είναι μέρος όλου αυτού που συμβαίνει στη χώρα”, αναφέρουν σιβυλλικά.»!

Στο ρεπορτάζ του Pronewsαναφέρεται ως αιτία της διαφωνίας του Κώστα Καραμανλή, με κορυφαίες επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη (σ.σ. όπως εκφράστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής)!

Ωστόσο η είδηση βόμβα του ρεπορτάζ βγαίνει από την παρακάτω αναφορά:

«Αυτό δε σημαίνει όμως ότι αν η “πατρίδα τον καλέσει” δεν θα είναι μελλοντικά στη διάθεση των Ελλήνων.»!

Αυτή η αναφορά στο Pronewsενισχύει τις δικές μας πληροφορίες και οι οποίες έχουν εκφραστεί σε άρθρα μου, όπως το τελευταίο με τίτλο «Εκλογές 18 Σεπτεμβρίου και οι “αναμμένες μηχανές Καραμανλή”» στις 10 Ιουνίου 2022!

Κάλεσμα Καραμανλή λοιπόν, από τη στιγμή που ουδείς γνωρίζει, πως θα εξελιχθούν τα Ελληνοτουρκικά, που πάνε από το κακό στο χειρότερο, με έναν επιθετικό Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος με το ανιστόρητο αφήγημα αρπαγής ελληνικών νησιών, θέλει να ανακάμψει και να κερδίσει τις εκλογές του 2023, που σήμερα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να τις κερδίσει και έτσι να μπει στο τέλος της, η περίοδος “Μέρκελ της Ανατολής” στην Τουρκία!



Ξεπέρασε σε πολιτικές κωλοτούμπες τον Καρατζαφέρη, ο Σαμαράς…



Αλλ΄ όμως το Pronewsβγάζει και μια άλλη κορυφαία είδηση, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Αντίθετα ξεκαθαρίστηκε ότι ο έτερος εν ζωή νεοδημοκράτης πρώην πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς, θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, καθώς σε γενικές γραμμές “τα έχει βρει” με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν… “αγαπήθηκαν”, αλλά οι σχέσεις δεν είναι επί του παρόντος συγκρουσιακές, όπως ήταν προ καιρού.»!

Δηλαδή νέα μεγαλοπρεπής κωλοτούμπα του “επαναστάτη” Αντώνη Σαμαρά;

Που μάλλον οφείλω να συμφωνήσω με το Pronews, από τη στιγμή που είναι πρόσφατο το “γλείψιμο” του πρώην Κνίτηκαι σημερινού Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου σε εκδήλωση (στα τέλη Ιουνίου) που οργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Μεσσηνίας της ΝΔ στην Καλαμάτα, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά!

Παρακάτω τα εύσημα που απέδωσε ο κ. Θεοδωρικάκος στον πρώην Πρωθυπουργό, του: “Ουδείς αναμάρτητος κ. Μέρκελ”:

«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα να απευθύνω αυτή την ομίλα με την παρουσία του ανθρώπου, που πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, παρέλαβε το τιμόνι της πατρίδας μέσα σε θύελλες και κινδύνους. Του ανθρώπου που κόντρα στις τεράστιες δυσκολίες, κόντρα στον λαϊκισμό της εποχής, υπηρέτησε την αλήθεια, τον ρεαλισμό και την εθνική ευθύνη. Κόντρα στις “εύκολες λύσεις” ο Αντώνη Σαμαράς επέλεξε το προσωπικό κόστος. Κόντρα στις διεθνείς πιέσεις, πρόταξε το εθνικό ανάστημα (;;;;). Κρατώντας την πατρίδα μας όρθια (;;;;), την κοινωνία ενωμένη και το μέλλον όλων μας μέσα στο Ευρώ. Γι αυτό μπορούμε σήμερα να είμαστε εδώ και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε»!

Μετά από όλα αυτά, σημειώστε πως έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις!!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη