3 Ιουλ 2022

Γιατί η παραλλαγή Omicron BA5 προτιμά τη Δυτική Ευρώπη;


Είναι ένα πολύ περίεργο φαινόμενο που στη Γερμανία ξανασχεδιάζει τους χάρτες. Τις τελευταίες εβδομάδες, το ποσοστό μόλυνσης με την παραλλαγή Omicron BA5 φαίνεται μέρα με τη μέρα να εντοπίζει… τα όρια του παλιού σιδερένιου παραπετάσματος:



Η πράσινη γραμμή δείχνει τα πρώην σύνορα μεταξύ ανατολικά και δυτικά του ομοσπονδιακού κράτους. Μια άλλη αναλογία θα μπορούσε να εξηγήσει αυτήν την εκπληκτική παρατήρηση: ο χάρτης των ποσοστών εμβολιασμού δείχνει επίσης πολύ καθαρά μια ισχυρή διάκριση μεταξύ των δύο ανταγωνιστικών δημοκρατιών της ΛΔΓ και της ΟΔΓ.



Μήπως περισσότερο από τριάντα χρόνια μετά την πτώση του τείχους, στα ανατολικά, τα μυαλά που τόσο καιρό αντιμετώπιζαν τον κολεκτιβισμό και όλη την προπαγάνδα που πηγάζει από αυτόν κατά την κομμουνιστική εποχή, έχουν γίνει τώρα πιο ανθεκτικά στην εκστρατεία των εμβολίων; Μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας την υπόθεση, γιατί σε ολόκληρη την ήπειρο, το ποσοστό εμβολιασμού των ευρωπαϊκών πληθυσμών ακολουθεί την ίδια λογική: στις χώρες που γνώρισαν την άλλη πλευρά του σιδηρούν παραπετάσματος και έζησαν σχεδόν σαράντα πέντε χρόνια υπό Μπολσεβίκο κόλαση, η κυβερνητική προπαγάνδα σήμερα φαίνεται να κάνει πετάλι στο ξινολάχανο.

Ωστόσο, όπως και στη Γερμανία, ο χάρτης της επιδημικής ανάκαμψης στην Ευρώπη δείχνει επίσης ξεκάθαρα τη διάκριση μεταξύ ανατολής και δύσης.

Φαίνεται λοιπόν ότι στη Γερμανία, όπως και στην κλίμακα της ηπείρου μας, οι λαοί που γνώρισαν τη φρίκη των αυταρχικών κυβερνήσεων είναι σήμερα οι πιο καχύποπτοι από τις αρχές και, κατά συνέπεια, οι λιγότερο εμβολιασμένοι. Ωστόσο, ο τροχός γυρίζει, αφού σήμερα θα ήταν αυτοί που θα είχαν αμφισβητήσει καλύτερα την τρελή εκστρατεία της γκαγκά των εμβολίων, που θα είχαν διατηρήσει έτσι τη φυσική τους ανοσία. η νέα παραλλαγή φαίνεται να προτιμά σε μεγάλο βαθμό τους εμβολιασμένους δυτικούς πληθυσμούς.

πηγή: https://lemediaen442.fr/

reseauinternational.net
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη