16 Αυγ 2022

1.000 Ιρανικά Drones Αγόρασε Η Ρωσία


Το Ιράν και Ρωσία, αύξησαν σημαντικά το επίπεδο της συνεργασίας τους σε διάφορους τομείς, με την Ρωσία να εκτοξεύει έναν Ιρανικό δορυφόρο στην τροχιά της Γης, από το κοσμοδρόμιο Baikonur στο Καζακστάν, και τους Ιρανούς, να μπορούν πλέον να παρακολουθούν εχθρικούς στόχους στη Μέση Ανατολή, που συνδέονται με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Η Ρωσία πληρώνει ότι δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη και παραγωγή UAV, χωρίς να κάνει σοβαρές επενδύσεις, παρόλο πού τώρα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς στρατό χωρίς drones, αντίθετα το Ιράν, παρά τους περιορισμούς 43 ετών από την πλευρά των Αμερικανών, έχει αναπτύξει την βιομηχανία UAV, και έκανε τεράστια πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση.

Και το Σόκ έρχεται με την Ρωσία να υπογράφει σύμβαση με το Ιράν για την αγορά 1.000 UAV, με την Τεχεράνη να προμηθεύει αρκετές μονάδες και προσομοιωτές, στον οποίο εκπαιδεύτηκαν Ρώσοι αξιωματικοί, όπου και χρησιμοποίησαν με επιτυχία τα πρώτα δείγματα στην Ουκρανία. Η κίνηση αυτή θεωρείται σημαντικός δείκτης της ποιότητας ανάπτυξης της Ιρανικής βιομηχανίας, η οποία έχει καταφέρει να παράγει τα πιο προηγμένα UAV, όπως το Shahid 129, που μπορεί να πετάξει για περισσότερο από 24 ώρες.

Το Ιράν πραγματοποίησε περισσότερες από 40 πτήσεις φορτίου στη Ρωσία σε 4 μήνες, αυτό αναφέρει το Ισραηλινό blog Gerjon, με την λίστα της Ισραηλινής πηγής, να περιλαμβάνονται οι Ιρανικές αεροπορικές εταιρείες, Iran Air Cargo, Pouya Air, και Qeshm Fars Air. Η πρώτη πτήση έχει ημερομηνία 27 Μαρτίου, και η τελευταία αυτή τη στιγμή είναι στις 27 Ιουλίου.

Όλες οι πτήσεις της Pouya Air, πραγματοποιήθηκαν προς το Βνούκοβο, τα αεροπλάνα της Qeshm Fars Air, πετούσαν κυρίως προς το Σερεμέτιεβο (μια πτήση έγινε στο Βνούκοβο και μια άλλη στο Ζουκόφσκι), η Iran Air Cargo, έστειλε τα αεροπλάνα της στο Σερεμέτιεβο.

Το Ισραηλινό blog Gerjon,επισημαίνει ότι η ένταση των Ιρανικών πτήσεων προς τη Ρωσία, έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα, ότι οι Ιρανοί πουλούν ενεργά τα drones και τα πυρομαχικά τους στην Ρωσία, που τα έχει απόλυτα ανάγκη.


Άρθρο Σπύρος Πρίφτης

email: spyros.priftis76@yahoo.gr

https://priftisnews.blogspot.com/2022/08/o-1000-drones.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη